Hogy lehet megélni 33.000 Ft-ből?
Inkább elkeseredésemben kérdezem. Fogyatékos rokon lakik nálunk. Én gondoskodok róla. Emberileg nincs vele semmi bajom, de anyagilag nagyon el vagyok keseredve. Ő dolgozni nem képes, de ránézésre szép szál ember , ezért enyhébe van be sorolva.
De most komolyan hogy lehet megélni ennyi pénzből?
Napi fél kg kenyeret eszik szendvicsként: zsíros, vaj+valami, lekváros, néha kolbászos stb. Ez elég szokott lenni egész napra. Estebédre pedig egy normális adag meleg ételt. Ennél csak többet szokott kapni, kevesebbet nem.
Ebből 6000 Ft/hó csak a kenyér.
Legyen a vacsora 400ft/adag : 12.000ft/ hó.
Margarin 1700ft/ hó
A többit nem tudom kiszámolni, mert igyekszem változatosan étkeztetni.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy most 3 hónapig gyógyszert fog szedni 10.000ft/ hó.
"enyhébe van be sorolva"
Közmunka. Egy lapáttal és seprűvel a kezében simán elbohóckodik bármelyik parkban.
Mentálisan sérült. Autista. A papírjára az van írva, hogy rehabilitálható, de nem rahabilitálható. Nem írtam el !
Volt egy munkahelye, ahol “rehabilitálnak”. Ott üvöltöztek vele és munka után ott hagyták a másik városban. Elvárták volna, hogy számlát kérjen a buszjegyről. Az utolsó csepp az volt, amikor megint fizetés nélküli szabira akarták küldeni, mert nem dolgozik jól. Messzire nem mehet, mert eltéved. Olyan városban lakunk, ahol elég sok a roma és a közmunkások zöme is az. Nem lennénk nyugodtak , ha velük dolgozna. Nem akarjuk hivatalosan gondnokság alá venni, mert az csak kötelezettséggel jár, de semmilyen előnnyel. Így viszont aláíró képes és nem szeretnénk, hogy valaki visszaéljen ezzel.
Ápolási pénzt szokotz adni vmelyik szerv.
Nézz utana. Aki rokont ápol kap ápolási valamit
Közgyógy igazolvány is járhat neki. Önkormányzat minden intézményébe és az OEP-hez menj el, mindig jár ez-az.
Otthoni munkája is lehet, számítógéppel el tudhatna dolgozgatni, írógépelés, varrógépelés, stb.
Újságkihordás? Tanítás?
"de inkább gyűjtögető"
Ő a tökéletes ember arra, hogy a parkban összeszedje a szemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!