14000Ft havonta a villanyszámlám. Ez átlagosan soknak számít?
Nekem magasan az a kedvencem, amikor valaki a napokban megkérdezte, hogy kinek milyen ételtől megy a hasa? Erre jött a Lepontozóbarom és úgy gondolta, hogy NEKI (és a közösségnek) "nem hasznos", hogy Gipsz Jakabnak a hordós káposztától, a másiknak meg esetleg a máktól.:D
Tényleg egyre betegebb a világ...
Nekem 2540 forint havonta a 2019-es fogyasztásom alapján (január végén, február elején van az éves leolvasás, általában K06, ha ez mond valamit).
Most ránéztem és elvileg a 2020-as alapján is jól állok. A legutóbbi számlán dec 8-as becslés van, egy hónap telt el és nem kevesebb áll a villanyórán, mint a dec 8-as becslés + az egy hóra becsült fogyasztás.
Laptop (ami állandóan megy, amikor otthon vagyok, mert home office vagy tanulás vagy akár csak zene a háttérben), páréves NEM no frost-os kombinált hűtő, LED lámpák, mosógép, villanysütő. Nyáron orrba-szájba klímázás, mert 25 fok felett már melegem van és betondzsungel közepén van a lakás. Ráadásul körbe is vagyok fűtve, mert az emberek akkor se képesek zárvatartani az ablakukat a 35 fokban, amikor nincsenek otthon.
Nekem az a fura, hogy pár napja ugyanezt a kérdést tettem és nekem azt írták, hogy egy egyedül álló ffi , aki hetente max 2 főz a villanytűzhelyen , tök reális a nyári (agyonventillátorozott időben) 3900 nappali+2444éjszakai bojler . Ez ok
Én a télit sokallom , mert szerintem lopják.
Utolsó számolás 5960ft nappal+3010 Ft éjszakai. Kétnaponta fürdik.
Azért tettem ki a kérdést, mert mi két generációsban lakunk heten , dupla háztartással, vegyes tüzelésű el, amihez kell áram, bojler , fél villanytűzhely stb 20-24.000ft/ hó. Szóval nem tudtam összehasonlítani.
A szomszédnak én számolom a villanyt:
Nappali 37,5 Ft/ kw
Éjszakai 23,5ft/ kw ( ez nincs a szomszédnak)
Akkor most megint elgondolkodok a válaszokon amit én kaptam . 🤔
Nálunk 11-12 ezer havonta. Elég sok az elektromos készülék: 1 hűtő, 2 mélyhűtö, 3 tv -ebből egy megy a háttérben egész nap, mosógép, gyors vízforraló (2000 w),
hőkeverős sütő, grill, konyhai halogén világítás (250 + 200 w) stb. Plusz a nejem többnyire csak a kapcsolók "felfelé állását ismeri" -ha arra járok lekapcsolom.
Szóval van bőven, megy bőven fogyasztó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!