14000Ft havonta a villanyszámlám. Ez átlagosan soknak számít?
Elég sok szerintem, ha nincs klíma meg egyéb extrák. Mondjuk hősugárzók vagy hat hűtő..
Nekem idén havi 5000 volt úgy, hogy végig home office-ban volram, igaz nem nagy a lakás, de a meleg víz is ebben van.
Nekem 35000, de konkretan nincs mas koltseg (gáz, fűtés), csak a víz, de az meg kb 3000 ft.
Amikor albiban laktam telen nekunk az ossz rezsi kb 35-40000 volt plusz meg a tv, internet, telefon. Most ezeket is megúszom, 3000ből megvan a telefon, internet.
Nézd te is osszessegeben.
Nálunk is olyasmik vannak mint az 1-nél, csak a meleg víz gázról van.
Soha nem megy 6 ezer fölé a villanyszámla.
Milyen fogyasztóid vannak, mennyit üzemelnek havonta?
Mi 67 nm panelben lakunk, távfűtéssel, minden egyéb villanyra megy, nagyon aktív konyha és a szokásos gépeket alkalmazva (TV, rádió, porszívó, PC...) az utóbbi 3 év átlaga kerekítve 7 600 Ft/hónap, 3 személyre.
A tiedet soknak találom. Nincs véletlenül öreg fogyasztód, ami zabálja az áramot? Ha igen - megéri modernre cserélni még akkor is, ha jól működik.
Csinálj egy kalkulációt.
Az rengeteg!
Mi 3-n vagyunk egy felnőttkorú gyerekkel,94m2-s kádárkocka,békebeli 5~7 ágú csillárokkal,3,5 kw-s hűtő-fűtő klímával,1100w-s motoros házi vízmű,egy nagyon nagy huszonéves fagyóláda,kombihűtő is nagy,igaz csak 7 éves.Öreg,tizenéves mosogatógép. A tűzhely is kombi,igaz,bojler nincs.
Rengeteg barkácsgép,hegesztő is,amiket rendszeresen használok is.
Nyáron,ha sokat megy még egy 1100-s szivattyú,amivel locsoljuk a (700m2)konyhakertet,akkor szokott ennyi lenni 2~3 hónapig,amúgy 9~11körül van.
Megint itt a két notórius lepontozó barom, az 55 és a volt 50, most már 49%-os, akik szerint "nem hasznos", hogy kinek mennyi a villanyszámlája!:)
Valaki írta és nekem nagyon tetszett, hogy kezd a Gyakori úgy kinézni, mint egy online gumiszoba őrülteknek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!