Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Változott-e az utóbbi 2 évben...

Változott-e az utóbbi 2 évben a villamos energia ára?

Figyelt kérdés
2 éve úgy számoltam, hogy a vezérelt (lakossági átlagos fogyasztás esetén) kb.27 Ft/kWó volt, a 'sima' pedig kb. 37 Ft/kWó.
2020. nov. 15. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Energia ára nem változott de a bevezettek ilyen költségeket mint fenntartási költség, rendelkezési állás díj, kábel használat meg még amit oda hazudnak és ezért emelkedett a villany ára .
2020. nov. 15. 13:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi...de ezek voltak régen is...ezekből állt össze a 27 Ft meg a 37 Ft
2020. nov. 15. 13:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezeket igy pontosan nem lehet meghatározni, mert másként számolnak évi 1320kW fogyasztás alatt és felette, van csúcs és völgyidőszak. Csúcsidőszakban 43 forintot is fizethetsz kilowattonként. De, hogy ezeket hogy matekozzák ki azt passzolom.

[link]

2020. nov. 15. 18:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Én ezt úgy hoztam ki (a 27 meg a 37 Ft - ot) - hogy magamat egy átlag fogyasztónak tekintettem, aztán elosztottam az éves VEZÉRELT fogyasztásomat az érte fizetett össz-bruttómindenbennevan -nal így jött ki 1 kWó -ra kb,. 27 Ft...és a NORMÁL/RENDES vill fogyasztásom éves össz (mindenbennevanbruttó)összegét a fogyasztott össz villannyaln(kWó)..és így jött ki a kb.37 Ft/kWó. A mindenbennevanbruttó még azt az árösszetevőt is tartalmazza, amit egy légy keresztül-repülése a szobán okozott.
2020. nov. 15. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!