Hogyan tudom kiegyenlíteni a villanyszámlát ,ha a mérőóra régi tulajdonosa nem működik együtt velem,mint új lakástulajdonossal.?
A lakásban most én lakok.
Anyu elköltözött,de a villanyórát nem irattuk át a nevemre. .Nem kaptunk csekket,nem is akar foglalkozni vele,így nem tudjuk befizetni.Mit lehet tenni?
Készült a tulajdonosváltásról valami hivatalos szerződés?
Mert az kell az átíratásról és 2 tanús jegyzőkönyv az óraállásokról.
Ha ez megvan, akkor nem kell anyád hozzá.
Ez nem igaz, bár én is így gondoltam anno.
A lényeg, hogy mivel nem adhatnak felvilágosítást a Pityipalkó számlájáról - kivéve meghatalmazással - ezért befizetni sem tud, mert akkor közölniük kellene a hátralékot.
Nálunk így kapcsolták ki a gázt, miközben 170ezerrel a kezünkben álltunk ott, hogy fizetnénk. (FŐGÁZ)
Órát csak tulajdonos nevére írnak át.Tehát csak adás vételi szerződés bemutatásával lehet.Vagy 1 hónapnál nem régebbi kiadott tulajdoni lap bemutatásával.Átírásnál a volt tulajnak is ott kell lenni.Az óra állásról fénykép kell.
Ahogy az 5 ös irta,ha az óra tulajdonosa nem fizet,küldenek ki 1-2 felszólitást,majd hamarosan levágják a bekötést .Gáz esetében viszik a mérő órát .
6!
Átírásnál nem kell a volt tulajnak ott lennie.
3x vásároltam-adtam el ingatlant.
A szükséges - tulajdonlást igazoló - dokumentációval és a tanúkkal, VAGY az előző tulaj aláírásával igazolt óraállásokkal csak az új tulajnak kell jelen lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!