Gázkazánnal fűtök (tegnap óta). A visszatérő vezetékem is nagyon meleg....egyébként rendesen fűti a radiátorokat a víz. Vegyek le a fűtővíz hőfokából (most 60 fokra van állítva)...vagy mit csökkentsek?
Figyelt kérdés
Mindössze 4 radiátort fűt egy 24 kW -os kazán (használati melegvízet nem fűt, azt villanybojler biztosítja (egyelőre még)2020. nov. 14. 19:24
11/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm ez egyébként egybevág az én elképzeléseim mel is. Megjegyzésem talán annyi lenne hogy ugye a fűtővíz kör az fizikailag egy kicsit elkülönül a füst cső től mert valójában a kondenzáció a füstcső kezdeti szakaszában valósul meg (ha jól gondolom). Bár azt nem tudom hogy a festenek milyen hőmérsékletű nek kell lenni vagy lesz ebben a füstcső szakaszban úgy értem ahhoz hogy a fűtővíz 60 fokos legyen nem tudom hogy mekkora füst hőmérséklet tartozik. Mondjuk esélyes lehet hogy jó néhány 10 es fokkal magasabb, és talán tényleg akkor lesz abban a cső szakaszban A füstöl mérséklet a kondenzáció hoz a legmegfelelőbb, ha a hűtővizet csak 40 50 fok ra melegíti a kazán
Szerintem holnap veszek le a víz hőfokából.... Egy próbát megér
2020. nov. 17. 18:39
12/15 A kérdező kommentje:
Mikrofonra mondtam, bocs nem ellenőriztem megfelelően mielőtt elküldtem. Nem festenek hanem füst nek
2020. nov. 17. 18:40
13/15 A kérdező kommentje:
A végén nem hűtővizet hanem fütő vizet
2020. nov. 17. 18:43
14/15 A kérdező kommentje:
Hogyan tudom a fűtési vízhőfokot beállítani? Most 60 ra van állítva, de szeretném lejjebb venni. Állandóan csak a nyomásértéket mutatja, nemtudom előhívni a vízhőfok értéket. Most nem működik a fűtés, kikapcsolt állapotban van (a termosztát által). Vagy a vízhőfokot csak olyankor lehet beállítani, amikor éppen fűt a kazás? A kezelési útmutatót olvasgatom, de az alapján nem tudom változtatni a vízhőfokot - mert nem tudom láthatóvá tenni az értéket. Köszi, előre is!
2020. nov. 18. 14:46
15/15 A kérdező kommentje:
Na, most már a fűtővizet be tudtam állítani 45 fokosra (mert közben fűtési üzemmódba kapcsolt)...de a szerelői szintbe belépve a 96 os menűpontba, a d14-gyel lehetett volna a ventilátorteljesítményt csökkentenem, de nem jött be d14, hanem a d-nél csak a : 0, 1, 2, 18, 20....jött be, a többi szám nem. Hogyan lehetne behozni a d14 -et?
2020. nov. 18. 14:51
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!