Klíma?hogy vagytok vele?jo futesre is?mennyit fogyaszt?
A miénk is gagyi...de tudatosan ezt választottam...két éve 68(!)ezer volt a Metroban végkiárusításban a 3,5 kw-s Airfel.
Első alkalmakkor egy~egy hétig fogyasztásmérőn keresztül üzemelt,-felírtam a tapasztalatokat...
--Amíg melóztam,délutánonként előre beállítottam a min 17 fokos hűtésre 2~3 órahosszat,a legnagyobb fokozaton,ez egy dögmeleg nyári héten volt. Így átlagban 740~760w volt a fogyasztása/óra...
--A fűtés funkciót hasonlóan,max teljesítményen,30 fokra állítva,délutánonként 1,5~2 órát ment,ez az átlag 820~830w/óra volt,fagypont körüli kinti hőmérséklet mellett.
Tiszta sor,hogy ez nem a hétköznapi,tehát a max felhasználást tükrözi...de irányadónak jó lehet.
Az olcsóbb is tud fűteni, azokkal inkább az a baj, hogy hógolyót csinál magából a kültéri egység. Lefagynak és akkor csak pörög a kompresszor, nincs hőcsere.
Az hogy mennyire tud meleget csinálni, inkább teljesítmény kérdése.
H tarifával egy rendes fűtő klíma nagyjából tudja a gázkazán rezsijét. Nappali árammal kb dupla pénz.
Ami még mellette szól, hogy este 10 perc alatt meleget csinál amikor hazaérsz a hideg lakásba.
A hátránya a zaj (bent is, kint is) illetve a huzat.
Nálunk fűtésre is alkalmas klíma (gree comfort plusz 2,8kw)
Téli hónapokban 7/24-ben folyamatosan 24fokra állítva 25nm két terü lakásban. Így 23 átlag hőmérséklet, havi 5-7 ezer Ft
A ház HH energetikai osztályú
Nálunk drága inverteres klíma van, de mégis csak a gázkazánt használjuk melegítésre, mert sokkal olcsóbb.
Klíma marad nyárra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!