Mennyit fizettek egy hónapban villanyszámlára?
-Négyzetméter?
-Hány fő?
-Villany vagy gáztüzhely?
-Villanybojler vagy villanykazán van-e?
-Mosogatógép van-e?
Nálunk 38 nm2, 2 fő, villanybojler, villanytuzhely es mosogatogep mellett 9500 Ft/hó Pesten, és most még kaptunk 70000 Ft-os éves elszámolót. Ezek szerint havonta 17 ezret kellene fizetni, de ez soknak tűnik.
Az ELMŰ-től lehet kölcsönvenni a fogyasztásmérőt, ha nem akarsz venni, azt hiszem, 1 hétre 500 Ft.
Különben félreszámoltad, mert 70 000 / 12 az nincs 6000 Ft se, tehát havi 15 400-ra jön ki, nem 17 000-re, jobb a helyzet.:)
Az nem kiugró, ha tényleg ennyi minden árammal megy, ráadásul régebbi készülékekkel.
De le tudod vinni 12 000 alá szerintem, akár 8-10 alá is, ha valami nagyon régi és sokkal jobb fogyasztásút tudsz venni helyette.
Majd írd meg, mi lett!
Kérdező!
Valami nagyon nem stimmel nálad, mert kb. a dupláját fizeted mint illene.
Egyenként kellene kimérni a fogyasztóid fogyasztását.
Nyilván nem vezérelt áramról ment, mert nálunk a 120 l-es bojler (3 személyre) nagyjából 3000ezer.
Ez nekem még mindig soknak tűnik, nálunk nincs is vezérelt áramon a villanybojler, nyáron 3000 az össz. villanyszámlánk, amiben a bojleren kívül egy csomó dolog benne van. (60 literes bojler, 2 személyre, de egész nap kell a melegvíz.. és van még egy kicsi 15 vagy 20 literes a konyhában is, az is megy folyton)
" Nekem csak a villanybojler fogyasztott havi 15-öt, amíg volt..."
Azután mit fűtöttél vele?
Lakást vagy úszómedencét?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!