Mennyit fizettek gázra a 100-110 nm-es családi házatokra átalányban?
Nemrég költöztünk be az újépítésű családi házunkba, 3 rétegű ablakok, 15 cm homlokzatszigetelés, padlóban 15 cm, mennyezeten azt hiszem 25-30 cm...kíváncsi vagyok, mennyire számítsunk kb. 22 fok mellett így az első évünkben? A melegvizet is a gáz csinálja, a tűzhely viszont villany. Csak padlófűtés.
A szomszédnak hasonló paraméterű háza van, csak 5 centivel kisebb a szigetelés és a szobákban radiátora van, amihez viszont szerintem magasabb hőfokra kell fűteni a gáznak - na mindegy, ő azt mondja, havi 10000 ezret fizetnek úgy, hogy 23 fokot tartanak.
Szerintetek ez reális? Egy kicsit szeretnek nagyot mondani meg túlozni a pénzügyekben, ezért nem tudom, komolyan vehető-e, hogy a mi házunk rezsije is kijöjjön 10 ezerből?
A fenti paraméterekkel reális lehet a havi 10.000.
A mi házunka a 80-as évek elején épült. Nulla szigetelés. Nyílászárók is még az eredeti fa dupla ablakok. Nálunk a sütés-főzés is gázról megy a fűtés és melegvíz mellett. Szerencsére nem vagyunk fázósak, 21 fokkal megelégszünk. A fűtési rendszer még a régi radiátoros. A gázkazán már volt cserélve 2010-ben. 13-14e Ft a havi átalány számla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!