Mennyit fizettek gázra a 100-110 nm-es családi házatokra átalányban?
Nemrég költöztünk be az újépítésű családi házunkba, 3 rétegű ablakok, 15 cm homlokzatszigetelés, padlóban 15 cm, mennyezeten azt hiszem 25-30 cm...kíváncsi vagyok, mennyire számítsunk kb. 22 fok mellett így az első évünkben? A melegvizet is a gáz csinálja, a tűzhely viszont villany. Csak padlófűtés.
A szomszédnak hasonló paraméterű háza van, csak 5 centivel kisebb a szigetelés és a szobákban radiátora van, amihez viszont szerintem magasabb hőfokra kell fűteni a gáznak - na mindegy, ő azt mondja, havi 10000 ezret fizetnek úgy, hogy 23 fokot tartanak.
Szerintetek ez reális? Egy kicsit szeretnek nagyot mondani meg túlozni a pénzügyekben, ezért nem tudom, komolyan vehető-e, hogy a mi házunk rezsije is kijöjjön 10 ezerből?
Nagyon nehéz erre válaszolni, mert attól függ, hogy milyen tél lesz.
Egyelőre, így október elején a napközbeni kinti 27 fok miatt azt mondom elég lesz, mert elvileg be sem kapcsol a fűtés, mivel a lakásban nálunk pl. 23 fok van.
Egy kellően hideg télen viszont a meleg víz miatt nem mindegy, hogy hányan vagytok, hányszor használjátok, zuhanyoztok vagy kádaztok, stb.
Én inkább 15ezer/hóra lőném be a gázt.
havi 10 milliót kifizetnek a szomszédok a gázra :O
annál tuti kevesebb lesz a Titeket, szerintem 9 milliót állítsatok be, akkor jut is, marad is
Az a havi 10 gondolom átalány.
Nálunk olyan 90nm-es lakás, 2. emelet, felettünk padlás (amit nem használunk, ezáltal hideg), és a leghidegebb hónapban fizettünk 40ezret, egyébként 0-10 fok körül kb 30e, padlófűtéssel+kis szobákban radiátor. Nyáron, ha csak melegvíz fogyasztás van, úgy havi 4e.
Egész évre elosztva szerintem is olyan 15ezer Ft/hó körül lehet.
Az első éves leolvasásnál úgyis megajánl majd egy havi összeget a szolgáltatód.
3 rétegű ablakok, 20cm gyapot a födémen, 7cm a padlóba, homlokzaton semmi és csak padlófűtés van nálunk.
Tavaly első telünk alatt 120.000Ft volt a melegvízzel a fűtés.
120 m2 ház.
Idén kapott 16cm grafitos homlokzati szigetelést.
Téltől függ, de olyan 50-70.000Ft környékére számolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!