Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyit spórolnék ha minden...

Mennyit spórolnék ha minden este kikapcsolom a routert és a tv-t is kihuzom hogy ne legyen stand by módban?

Figyelt kérdés
2020. aug. 30. 22:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
37%
Az állandó ki-be kapcsolgatás nem tesz jót a routernek pl. és jóval több áramot vesz fel bekapcsoláskor mintha 1 napot menne folyamatosan tehát több menne el.
2020. szept. 1. 00:58
 12/22 anonim ***** válasza:
56%

11: Én megmértem mindennek a fogyasztását fogyasztásmérővel, az ELMŰ-től lehet kölcsönözni. Az alapján változtattam, és 2000 Ft/hó alatt lett a havi fogyasztásom a teljes háztartásra, szóval tapasztalatból írtam a mínusz 1500-2000 Ft-ot, nekem képcsöves TV-m volt, azzal együtt számít ennyit.

Hűtőt lecseréltem, az is majdnem havi mínusz 3000 Ft-ot jelentett.

2020. szept. 1. 02:25
 13/22 anonim ***** válasza:
70%

#11: pont hogy az nem tesz jót az eszköznek, hogy állandóan áram alatt van. A tápegység hamarabb megfárad.

Az meg végképp hülyeség hogy bekapcsoláskor annyival többet fogyaszt, mint amennyit nem ment. Nem villanyboilerről beszélünk hol a hőfejlesztés/tárolás az áramfogyasztás célja.

A kis tápegységnek van egy nagyobb indulóárama (milliszekundum nagyságrend) amíg a kondenzátorok feltöltődnek. A kondenzátorok amúgy kisülnek max néhány másodperc alatt, mikor kihúzod az eszközt. Tehát egy visszadugás max. 5-10 másodpercnyi üzemhez elegendő plusz áramfogyasztást jelent.

Ez a szakmám (villamosmérnök).

2020. szept. 1. 07:01
 14/22 akiellenáll válasza:
56%
Én is kiszámítottam régebbi készülékekkel, amelyek standby üzemmódban majdnem annyit fogyasztottak mint rendes üzemben. 3-4000 Ft/hó költség jött ki. Nem csak a router meg a TV, hanem a házimozi hangfal, modem meg egyéb fogyasztó is jöhet hozzá. Sokat cikkeztek erről egy időben. Akkor még energia vámpíroknak hívták ezeket. Van megoldás rá, olyan szerkezet, amelyik stadby esetén leválasztja a hálózatról, a TV távirányítójával visszakapcsolja. Szinte észrevehetetlen mégis betölti a takarékossági funkciót, mert szikraközzel van így még a villám ellen is véd. Ecostandby a neve. talán még létezik. Optim Kft csinálta.
2020. szept. 2. 09:37
 15/22 anonim ***** válasza:
62%

Ezek kényelmi szolgáltatások, a kényelemnek pedig mindig van egy (esetenként minimális) ára.

Ha kocsival ugrom le a boltba (benzin, kopás, adók, amortizáció) gyaloglás helyett, ha a redőnyök automatikusan emelkednek (áram és beruházás), ha a kádban van jacuzzi, stb.

Még ha 4000 forint lenne is havonta, akkor sem erne nekem napi 130 forintot az, hogy azzal szarakodjak, hogy körbesétáljam a házat és mindent kihúzogassak.

2020. szept. 2. 09:41
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

14: "standby üzemmódban majdnem annyit fogyasztottak mint rendes üzemben"

Nekem a mérő pontosan ugyanannyi fogyasztást mutatott pihenőn, mint bekapcsolva, és lehalkítva, mint ordítva. Ez volt a legmeglepőbb tanulsága a mérésnek.

2020. szept. 3. 23:53
 17/22 anonim ***** válasza:
15: Nekünk az összes ilyen cucc egyetlen hosszabbítón van, aminek kapcsolója van.
2020. szept. 3. 23:55
 18/22 A kérdező kommentje:

Wow

Hmm hát igazából nem fáradtság nekem, 1p alatt kihuzok mindent

2020. szept. 3. 23:55
 19/22 anonim ***** válasza:
56%
Többször v a TVben,h a stand by üzemmód igenis nem keveset fogyaszt,sőt a mobiltöltő is,ha nem húzod ki a konnektorból,csak a mobilt húzod ki a töltőről!Nekem is kapcsolós elosztóm van,úgyh1gombnyomással kihúzom estére+ha nem vagyok otthon,és épp nem akarok semmit felvenni,de nem is annyira a többletfogyasztás miatt,hanem biztonsági okokból,ahogy itt még vki írta+a médiabox akkor is elég meleg,ha csak stand by üzemmódban van.Amúgy a villamos mérnök is ezt írta,h nem jó az állandó bekapcsolás,és én neki hiszek,de ahogy az elején írtam,a TVben is ezt mondták okos emberek több műsorban is!
2020. szept. 4. 22:09
 20/22 A kérdező kommentje:

Köszi neked is :)

Szórom a zöldeket ezerrel :D

2020. szept. 4. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!