Reális az alábbi rezsi költség?
Egy 65 m2-es panelt bérlek a párommal, ketten is élünk itt.
Nekem régóta csípte a szememet a rezsi, hiszen nem is számol el velünk részletesen a tulaj, csak küld egy adott havi összeget. Érdeklődnék, hogy ti mit tapasztaltok, mennyit fizettek? Csepeli panelről van szó.
Villany és víz mérőóra alapján van fizetve, a gáz távhő, m2-re fizetjük (sajnos nem tudom mennyi).
A vizet kéthavonta kell fizetni.
Ebben a hónapban 43500 lett a rezsi, úgy, hogy ebben elvileg benne van a két havi víz is. Végeztem online kalkulációkat is.
Na már most én látom az órák fogyasztását, és azt látom, hogy:
- A két havi víz fogyasztásunk 12 m3 - ez elvileg kb. 7500 Ft
- Az egy havi villanyfogyasztásunk pedig 133 kWh - ez pedig kb. 5000 Ft a kalkulátor szerint
- Szemétdíj - ezt nem tudjuk
- Közösköltség - sajnos ezt sem tudjuk
- Gázálltalány - ezt sem ismerjük
Lehetséges-e az, hogy egy ekkora panelnak mindent összevetve ennyi legyen a rezsije, tekintve, hogy a mérhető fogyasztásokat látjuk? Reális ez a 40ezres rezsi?
Mi az hogy nem ismeritek a díjakat??? Ezt elég felháborítónak tartom!
Kerdezzetek meg és igazolja csekkel hogy mennyi az annyi!
Ez így nem korrekt.
Ezt a lehetőséget azért nem dobtam fel, mert sajnos van egy szívesség alapú megállapodás abban, hogy ott lakom.
Ettől függetlenül szeretném tisztán látni ezt a rezsikérdést, de csak akkor állnék bele ha ez tényleg sok rezsi a kettőnkre és a lakásméretre, figyelembe véve, hogy ez kéthavi víz.
közös kltsg: 7-10e Ft
gáz (gondolom csak főzéshez) kb 2-3 e Ft
víz 12m3 kb 7-8 e Ft
áram: kb 5 e Ft
szemétdíj: kb 2 e Ft
távfútés átalány: kb 12-15e Ft.
összesen: 35-43e Ft
nem tudom, mit takar a szvesség alapú megállapodás, ha azt hogy nem fizetsz vagy csak keveset, akkor a helyedben meghúznám magam és csöndben maradnék
egyébként nem elrugaszkodott az összeg, de én is ragaszkodnék hozzá, hogy a csekkek alapján számoljunk el, vagy legalább utólag mutassa meg, hogy mennyi az annyi
A "szívességi" dologról nem mondok semmit.
A rezsiről/hó
A közös költség kb. 10.000/hó (vagy több) a szemétszállítás ebben már benne van.
Fűtés alapdíj kb 6.000,-
A víz a számításod szerint ~4.000,-
A villanyt számoltad: 5.000,-
Melegvíz fogyasztás?
Gázátalány: 2-3000,-
Egyéb nincs? Internet/tv?
Ha magas a közös költség elképzelhető a 43.500,-.
Ha jól tévedek, van az áramnál valami 1500 Ft-os alapdíj is?!
A többi mérőnél nincsen? Majd kijavítanak, ha van.
(Nem tudom, nem panelben élek.)
Internet tv-t külön fizetem.
A megállapodás nem teljesen szívességi, vállalok a lakásért valamit, de inkább én járok ezzel jobban, így nem szívesen pedzegetném ezt a rezsi témát, csak ha nagyon kell. :)
De köszönöm a segítségeket, akkor nem fogom ezt most pedzegetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!