Most költözünk össze a párommal egy 53 nm2-es,3,5 m-es belmagasságú lakásba. A havi 35 ezer forint rezsire elkért pénz az reális? Ebben benne van a víz, gáz, villany, közös költség és a szemétdíj is.
Reális.
De simán megkérheted a tulajt (gondolom albérletről van szó) hogy mutassa meg a számlákat. Abból láthatod, hogy mennyi átlagfogyasztás van beállítva.
Figyelgesd a mérőket, hogy Ti mennyit fogyasztotok, mert annak költségét a későbbiekben lehet csökkenteni, mert lehet, hogy aki előttetek lakott ott havi 10 m3 vizet használt, de Ti csak 5-öt fogtok, akkor legkésőbb az éves olvasásnál lehet automatikusan csökkenti a szolgáltató. Ugyanez igaz a villanyra és a gázra is.
Persze hamarabb is, csak azt a tulajnak kell bejelenteni.
Ha már a hónapok alatt kialakult a közös bizalom a tulajjal, akkor kérhetitek diktálósra is az órákat.
A közös ktsg összegéről érdeklődhetsz egy szomszédtól is. A közös ktsg tartalmazza a lépcsőház takarítását (ha nem a lakók végzik), a lépcsőház világítását, szemétdíjat.
#3. Na, akkor keresgélhetnél magadnak albit, mert mindenhol így megy.
Mi negyven-x négyzetméterre fizetünk 30.000 Ft-ot.
Reális ár, sőt, olcsó is.
Most már házban élek, de diákkoromban egy ugyanekkora, de normál belmagasságú lakásban éltünk ketten, tehát kb. 1 méterrel alacsonyabb volt. 15.000 minden hónapban megvolt a számla fejenként (tehát 30 össz), télen a fűtés miatt sokszor 40-45.000 volt a végösszeg kettőnknek.
És ez bizony 8 éve volt, azóta jelentősen emelkedtek az árak.
Szóval szerintem olcsó is.
A mi lakásunk 53 m2-es panel, Bp. XlX. kerület, Kispesten.
Éppen a napokban számoltam ki a havi átlag rezsit.
39.208 Ft-ra jött ki átlagban 1 hónapra. Ebben minden benne van.
És a ház nem panelprogramos, nincs körbe szigetelve. Szerintem reális az a 35 ezer Ft nálatok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!