Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Győrben mennyi pénzből lehet...

Győrben mennyi pénzből lehet ellenni egyetemistaként?

Figyelt kérdés

Lányom jövőre megy főiskolára , diákokat és szülőket egyaránt szeretném megkérdezni, hogy mennyi pénzt küldenek gyermeküknek egy hónapban.

Azt fontos lenne megemlíteni, hogy kéthetenként járna haza csak.

Nem tud főzni csak alapvető dolgokat, menzát befizetnénk neki.

2020. júl. 21. 18:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ez nehéz kérdés, minden az igényektől és a lehetőségektől függ.

Szervezett "menzáról" nem tudok, de ez a "befizetném" is furcsa kifejezés egy egyetemista esetében.

Hadd döntse el, hogy - az adott keretéből természetesen - miként oldja meg az étkezést!

Maradjunk annyiban, hogy az utazást (üzemanyag vagy tömegközlekedés) és a szállást (saját- vagy bérelt lakás, vagy kollégium) nem kalkuláljuk bele , az független.

Tehát költőpénz, ami fedezi az étkezést is.

Ételre minimum napi egy ezrest kalkuláljunk.

2 hétbe férjen bele 2 kávézás, egy mozi és egy pizzéria-

Szerintem egy hónapra 35-40 000 forint elég lehet.

Olcsó, egyszerű étkezés (kivéve, ha ennyiből magának főz) és némi szórakozás.

De hangsúlyozom, a lányod igényeit és a Te helyzeted kellene ismerni, mert van, aki csak tankolásra vagy bulizásra jelentősen többet költ a fenti összegnél, de akad olyan is, aki 2000 forintból húzza egy hétig, ha nincs éppen munkája.

2020. júl. 21. 19:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted mennyiért vegyek autót? Igazából csak munkába járáshoz, bevásárláshoz kellene. Semmi extra, de alapvető dolgok legyenek benne.Kb. ennyire értelmetlen a kérdésed. Honnan tudjuk mennyi pénzed van?

És ha utálja a menzás kaját? Mert valljuk be, sokszor egy fos.

Albérlet lesz vagy kollégium? Semmi infót nem adtál. Adhatszt 40 ezret, aztán ossza be de adhatsz 150 ezret is.

2020. júl. 21. 19:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Felnőttként mennyiből lehet Győrben ellenni?"

Hasonlóan megválaszolható a kérdés.

Milyenek a lehetőségeitek és mik az igények?

Tényleg ennek tükrében lehet válaszolni.

"Ellenni" napi 500 forintból is ellehet, éhen nem fog halni.

Normálisan élni (néha mozizni, éttermezni, kávézni, szervezezt sportra járni, stb.) pedig a tízszerese is elfogy.

2020. júl. 21. 19:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 5 éve fizették az albit, rezsit, vonatjegyet. Vasárnap csomagolt 1-2 napi kaját anyu, a többi napot kellett megoldanom, 10ezret kaptam rá. Nem buliztam, éppen kijöttem ennyi pénzből. Ruhára is külön kaptam és néha tanszerre is, ugyanis 3-4-5-6 ezer egy könyv. Elég kevésnek éreztem, ezért elég hamar vállaltam diákmunkát.
2020. júl. 21. 19:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én pont ide járok egyetemre és bár nyilván mindenkinek más, mire mennyit költ, most saját tapasztalatot írok csak. Én albérletben lakok a barátommal és mivel nem központi helyen van a lakás, sikerült elég jó áron kifogni (az itteni árakhoz nézve), az 90+rezsi és ugye ezt fizetjük ketten. Ha kolis lesz, akkor ezen nagyon sokat lehet spórolni. A pontos árra nem emlékszem már, de tényleg nem sok. Az utazás nem nagy költség, 2200 a diákbérlet és én is kb 2 hetente járok haza, busszal ez a majdnem 100 km-es távolság egy útra 840 Ft. Én főzök magamra, így az kevesebből jön ki, mint majd neki. Mindennel együtt én havi 80 ezret költök. Ha meg extra költségem van, pl. veszek pár ruhát vagy csinálunk valami olyan programot, akkor azt a saját pénzemből fizetem (ösztöndíj+diákmunka). Persze el lehet költeni ennek a dupláját is meg kevesebből is ki lehet jönni (nyilván főleg ha nem albérletbe megy), de ha csak a költőpénz részét nézzük, szerintem ez egész reális. A rendelt kaja miatt azért számolj rá egy kicsit.
2020. júl. 21. 19:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ott az életvitel is... Ott fog fodrászhoz, körmöshöz, kozmetikushoz, bulizni járni, vagy otthon?

Hol fog ruhát venni?

Sokaknak keddtől csütörtökig van órája, így kedden korán indul, csütörtökön már otthon van.

Mások viszont életvitelszerűen berendezkednek az adott településen.

2020. júl. 21. 19:42
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Itt is kb annyiba kerül minden, mint más városokban.
2020. júl. 21. 20:43
 8/8 anonim válasza:
78%
Én is Győrbe jártam, igazából az albérlet és rezsi 35-40 között volt, minden héten hazamentem, de sokszor csak 3-4 napot laktam fent, mindig csomagoltak 1-2 napra ebédet de a többit én főztem, meg néha suliba vásároltam, kb 5 ezerből kijöttem hetente, és sehova nem jártam el amire költenem kellett volna, persze adtak volna többet is de ennyiből is megvoltam. Szóval havonta kb 55-60 ezerbe kerültem.
2020. júl. 22. 22:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!