Más is szokott így spórolni vagy csak az én anyósomék "furák"?
A gyerekeim náluk töltötték a hétvégét,most először aludtak náluk mivel mi külföldön éltünk és nem nagyon voltunk itthon.
Amikor hazajöttek elmesélték az élményeiket,amik elég meglepőek voltak.
A lányom kádban akart fürödni de miután végzett ki kellett merniük az öccsével a vizet vödrökbe és utána ezzel leönteni a wc-t.
Lehetőleg egymás után kellett pisilni menniük,hogy így egyszer kelljen lehúzniuk a wc-t.A villany felkapcsolását pedig lehetőleg kerülni kellett,csak akkor kapcsolták fel amikor már tényleg tök sötét volt.
Nekem ezek nemcsak bizarrnak tűnnek hanem értelmetlennek is mivel szerintem ezekkel a kis trükkökkel alig lehet spórolni egy pár forintot.Ráadásul egyáltalán nincsenek rászorulva erre a garasoskodásra.
Kíváncsi vagyok,hogy más is van e aki ennyire aprólékosan spórol mindenen.Vagy ez mennyire számít normálisnak egyáltalán.
Nem meglepő, anyósom is ezt csinálja. Nekem fura, mert nem ebben nőttem fel, de nem igazán zavar. Minket nem kényszerít erre, ha ott vagyunk.
Az, hogy sehol nem ég a lámpa, amíg látni lehet, vagy lekapcsolom ott, ahol éppen nincs senki, az teljesen alap. Éjszaka sokszor mászkálok sötétben otthon, ha kimegyek egy pohár vízért, vagy a mosdóba. Nem azért, mert sóher vagyok, hanem mert látok. Ha felkapcsolom a lámpát valahol, utána lekapcsolom és nem találok vissza az ágyba, mert nem látok semmit. :)
A víznél is tök alap, hogy nem ömlik a víz, amikor fogat mosok, vagy miközben a hajamat samponozom. A gyerekeket sem kell, hogy nyakig ellepje a kádban a víz fürdésnél, így pedig kizártnak tatom, hogy egy kis örökmozgónál gyorsabb/olcsóbb a zuhany. Szerintem ezek alapvető dolgok, de pl. az tény, hogy mi már nem meregetnénk a vizet egyik helyről a másikra spórolás címszóval.
Azzal nem lenne bajom, ha olyan házban élnénk, ahol lenne egy tisztító berendezés, ami a szappan származékokat eltávolítja, majd tölti a fürdő lefolyó vizével a wc tartályt. Viszont ez érzésre sosem hozná vissza az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!