Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Más is szokott így spórolni...

Más is szokott így spórolni vagy csak az én anyósomék "furák"?

Figyelt kérdés

A gyerekeim náluk töltötték a hétvégét,most először aludtak náluk mivel mi külföldön éltünk és nem nagyon voltunk itthon.

Amikor hazajöttek elmesélték az élményeiket,amik elég meglepőek voltak.

A lányom kádban akart fürödni de miután végzett ki kellett merniük az öccsével a vizet vödrökbe és utána ezzel leönteni a wc-t.

Lehetőleg egymás után kellett pisilni menniük,hogy így egyszer kelljen lehúzniuk a wc-t.A villany felkapcsolását pedig lehetőleg kerülni kellett,csak akkor kapcsolták fel amikor már tényleg tök sötét volt.

Nekem ezek nemcsak bizarrnak tűnnek hanem értelmetlennek is mivel szerintem ezekkel a kis trükkökkel alig lehet spórolni egy pár forintot.Ráadásul egyáltalán nincsenek rászorulva erre a garasoskodásra.

Kíváncsi vagyok,hogy más is van e aki ennyire aprólékosan spórol mindenen.Vagy ez mennyire számít normálisnak egyáltalán.

2020. jún. 2. 20:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
81%

Nem meglepő, anyósom is ezt csinálja. Nekem fura, mert nem ebben nőttem fel, de nem igazán zavar. Minket nem kényszerít erre, ha ott vagyunk.

Az, hogy sehol nem ég a lámpa, amíg látni lehet, vagy lekapcsolom ott, ahol éppen nincs senki, az teljesen alap. Éjszaka sokszor mászkálok sötétben otthon, ha kimegyek egy pohár vízért, vagy a mosdóba. Nem azért, mert sóher vagyok, hanem mert látok. Ha felkapcsolom a lámpát valahol, utána lekapcsolom és nem találok vissza az ágyba, mert nem látok semmit. :)

A víznél is tök alap, hogy nem ömlik a víz, amikor fogat mosok, vagy miközben a hajamat samponozom. A gyerekeket sem kell, hogy nyakig ellepje a kádban a víz fürdésnél, így pedig kizártnak tatom, hogy egy kis örökmozgónál gyorsabb/olcsóbb a zuhany. Szerintem ezek alapvető dolgok, de pl. az tény, hogy mi már nem meregetnénk a vizet egyik helyről a másikra spórolás címszóval.

Azzal nem lenne bajom, ha olyan házban élnénk, ahol lenne egy tisztító berendezés, ami a szappan származékokat eltávolítja, majd tölti a fürdő lefolyó vizével a wc tartályt. Viszont ez érzésre sosem hozná vissza az árát.

2020. jún. 3. 08:07
 12/13 anonim ***** válasza:
50%
#11 Nemhiszem, hogy muszáj lenne ennyire megszűrni a fürdő, illetve, a mosógép vizét, mit számít ha kicsit habzik mikor lehúzom a WC-t ? :D . Max a fizikai szennyeződéseket kellene kiszűrni, haj, sösz stb. Innentől meg elég mondjuk egy IBC tartály, és egy házi vízmű. Illetve persze külön bekötés a WC(k)-nek. Családfüggő, de 1 m3 vizet biztos lehetne vele spórolni havonta.
2020. jún. 3. 11:49
 13/13 anonim ***** válasza:
87%
A szappan (tusfürdő, sampon, stb.) lerakódásokat okoz és amellett, hogy egy idő után büdös lesz, eltömíti a szerelvényeket akár. A baktériumok elszaporodnak az IBC-ben, ha sokáig áll benne a víz, szinte szaga, színe lehet, stb. Sajnos közel sem olyan egyszerű a szürkevíz/csapadékvíz rendszerszerű visszavezetése mint ahogy hangzik. :) Illetve megoldható nyilán egyszerűen is, csak valamit valamiért.
2020. jún. 3. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!