Más is szokott így spórolni vagy csak az én anyósomék
"furák"?
Figyelt kérdés
A gyerekeim náluk töltötték a hétvégét,most először aludtak náluk mivel mi külföldön éltünk és nem nagyon voltunk itthon.
Amikor hazajöttek elmesélték az élményeiket,amik elég meglepőek voltak.
A lányom kádban akart fürödni de miután végzett ki kellett merniük az öccsével a vizet vödrökbe és utána ezzel leönteni a wc-t.
Lehetőleg egymás után kellett pisilni menniük,hogy így egyszer kelljen lehúzniuk a wc-t.A villany felkapcsolását pedig lehetőleg kerülni kellett,csak akkor kapcsolták fel amikor már tényleg tök sötét volt.
Nekem ezek nemcsak bizarrnak tűnnek hanem értelmetlennek is mivel szerintem ezekkel a kis trükkökkel alig lehet spórolni egy pár forintot.Ráadásul egyáltalán nincsenek rászorulva erre a garasoskodásra.
Kíváncsi vagyok,hogy más is van e aki ennyire aprólékosan spórol mindenen.Vagy ez mennyire számít normálisnak egyáltalán.
A kadbol wc oblites szerintem eleg gyakori,foleg akkor hasznal persze ha olyan a tartaly ami minden huzasnal az egesz tartalyt kiuriti.
Lampa Nalunk sem eg csak ha mar szurkul,akkor is csak ott ahol epp van valaki.
Egy regebbi hazban,ahol nem ledes lampak vannak szerintem ez is sokat szamit eves szinten.
Nem olyan nagyon kirivo dolgok ezek.
Mamam pl mosogatas elott,a meg hideg vizet flakonba ereszti es azzal ontozi a benti viragokat.
2020. jún. 2. 21:11
2/13 anonim válasza:
Off. :Erről a Sóher c. film ugrott be 😂
2020. jún. 2. 21:11
3/13 anonim válasza:
Nem feltétlenül kell ezt a fajta "spórolást" elítélni, hiszen a takarékosság a hazai szegény rétegnél évszázados hagyomány ill. kultúrája van a dolognak, ami sokszor inkább rítusnak minősül. Lehet, hogy maga a megtakarítás nem nagy összeg, de ha az ember megtanulja ezeket az apró trükköket, akkor ezeket rendszerbe képes foglalni és egész életvezetését így tudja irányítani, ami sokszor oda vezet, hogy a jelenleg divatos "ökológiai lábnyomot" minimálisra csökkenti.
2020. jún. 2. 21:27
4/13 anonim válasza:
POnt a te korosztályod az,akik miatt spórolni kellett.
Te most egészen más világban élsz.Ha vásárolsz,nem érdekel az ára,egyszerűen levezed a polcról.De a gyerekeidet sem.
Ők nem sóherok,nem verik a fogukhoz a pénzt ,hanem a takarékosság is beléjük lett nevelve .
A temetésükre is össze rakják a pénzt,mert az a bíztos .
Semmilyen költséget sem akarnak rátok háritani.
2020. jún. 2. 21:32
5/13 anonim válasza:
Nem rokonom/barátom/ismerősöm az 1-es válaszoló, nem tisztem megvédeni, de mi a büdös francért lett lepontozva, amikor konkrétan a kérdésre válaszolt? Még csak nem is sértegetett senkit!
2020. jún. 2. 21:39
6/13 anonim válasza:
Mondjuk én is szívesen önteném le a kádból a vécét, ha nem lenne nyakig vizes a fürdő fala a kádban tartogatott víz párájától.
És ha ezzel még spórolni is lehet az plusz haszon.
Hajmeresztő, hogy 5-10 liter IVÓVÍZ folyik le egy kis pisi miatt a csatornába!
2020. jún. 2. 21:46
7/13 anonim válasza:
A vödrös megoldást kicsit túlzásnak tartom, de lehet azért, mert nálunk habár kád is van, inkább a zuhanyzást részesítjük előnyben. Az viszont teljesen rendben van, hogy a villanyt csak sötétben kapcsolják fel. Sajnos mi is elkényelmesedtünk már ilyen téren, úgy hagyjuk mindenhol, világít a ház mint egy karácsonyfa, aztán csodálkozunk a számlán. Szerintem anyósodék jól gondolkodnak, és ezzel legalább a gyerekek is látták úgymond, hogyan lehet spórolni. Mert nekik gondolom még természetes hogy azt és annyit használnak /pocsékolnak el, amennyit akarnak, bár nem tudom a pénz fogalmával mennyire vannak már tisztában. Mindenesetre én nem tartom rossz dolognak hogy ilyet is láttak.
2020. jún. 2. 23:13
8/13 anonim válasza:
"Erről a Sóher c. film ugrott be 😂"
Lepontoztátok! Pedig tökre illik ide.
Amúgy meg idegesítő, de egyben elgondolkodtató film is!
2020. jún. 2. 23:54
9/13 anonim válasza:
Lehet, hogy nem a spórolás az első szempont anyósodéknál hanem a környezettudatosság.
2020. jún. 3. 05:53
10/13 anonim válasza:
Szerintem is teljesen rendben van ez a dolog, vagy legalábbis nem lenézendő, hiszen az ivóvizet lehetne tudatosabban is felhasználni, pláne amilyen drága, és az idő elteltével csak még drágább lesz. Az új építésű házaknál is rá kellene menni a víztakarékosségéra is, nem csak a szigetelésre, vannak példák, de kevés. Láttam olyan házat, ahol eleve úgy tervezték a vízhálózatot, hogy ott volt a földben a több köbméteres esővízgyűjtő, és szűrés után arról ment a mosó-mosogatógép stb. Fürdés, mosás vizét meg fel lehet használni a WC öblítésére. Ezek mind okosan ki voltak építve, és nem kellett vödrözni sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!