Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Harminc százalékkal magasabb...

Harminc százalékkal magasabb lett a múlt havi villanyszámlám, mint a megszokott, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Igazából nem hogy többnek, kevesebbnek kellene lenni. Alig voltam itthon, kevesebb is a fogyasztó, mert leszereltem egy régi fax készüléket. Kicseréltem néhány alkatrészt a számítógépben, amik kevesebbet fogyasztanak, ezért összességében nem harminc százalékkal magasabb számla kellene, hogy legyen, hanem még pár száz forinttal alacsonyabb is. Mitől lehet ez?
2020. febr. 11. 09:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Ugyanannyi időszakra vonatkozik, mint a korábbi számla? Nem volt benne elszámolás?
2020. febr. 11. 09:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is arra gondoltam, hgoy esetleg pont most volt az éves elszámolás?

A hűtőd rendben van? Egy eljegesedett hűtő baromi sokat tud fogyasztani!

2020. febr. 11. 09:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem, elszámolás nem volt, viszont a hűtő tényleg nagyon jeges. Este leolvasztom.
2020. febr. 11. 09:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha naponta leírod a mérőállást, akkor megtudhatod, hogy egyenletes, vagy változó a fogyasztás; és összevetésül tetszés szerinti időtartamra kiszámíthatod, hogy ez hány kWh fogyasztás lenne.

Megállapíthatod, hogy van-e jelenleg mi után nyomozni.

Ha részleteket akarsz, akkor konnektorba dugott készülékeknél meg tudod mérni a fogyasztást.

Fogyasztásmérőt kell venned, ez a konnektorba dugható és ebbe dugható a készülék (hűtő, számítógép stb).

Már 3-ezer Ft alatti áron is kapható, 5-6-ezer Ft-ért már olyan is, ami tárol adatot, az egységár megadásával Ft-ban is mutatja a fogyasztást. Így, sorra használva, megtudhatod, mi mennyit fogyaszt.

Nekem kettő van, elég nagy tudásúak, igaz, ritkán használom. Mikor megvettem, az első megdöbbentő adat az eljegesedett hűtő volt. Már régóta nincs ilyen gondunk: a No-Frost hűtő és fagyasztó mentesít a jégtelenítés gondjától.

2020. febr. 11. 16:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én a víz számlával vagyok így... Sporolok a vízzel és mégis ugyanannyit fizetek, egy forinttal sem kevesebbet. Én sem értem... Áremelés volt?!?
2020. febr. 20. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!