Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Gáz és áram egy szolgáltatótól...

Gáz és áram egy szolgáltatótól, kedvezményesen?

Figyelt kérdés

Van ilyen lehetőség hogy ha ugyanattól veszem az áramot és a gázt akkor van kedvezmény?

Bocs, ha tudatlan vagyok, külföldön éltem sokáig és amagyar viszonyokkal nem vagyok tisztában, de most vettem egy házat és intézkedni kell a szolgáltatóknál.

2019. dec. 4. 16:05
 1/9 anonim ***** válasza:

Azért ingyen áramra ,és gázra ne számitsál.

Ez nem azt jelenti ,hogy az éjjel-napali használat kedvezményes lesz.Ha ugyan az a szolgáltató,akkor miért ne lehetne .

2019. dec. 4. 16:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A lakossági áram és gáz hatósági áras, fix mindenkinek.
2019. dec. 4. 16:26
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi, nyilván ingyen nem számítottam semmire, de más országban simán kapsz 10-15% kedvezményt ha ugyanannál van mindkét szolgáltatás.

Tudtommal azért vannak különböző szolgáltatók, mert más árat adnak és ezek között szabadon választhatok, nem? Az alapdíj adott csak.

2019. dec. 4. 16:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Régen valóban így volt, de jött a rezsicsökkentés. Azóta mindenhol csak egy szolgáltató van, területenként lebontva, aki a kormány által megszabott fix tarifán szolgáltat.
2019. dec. 4. 16:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Szijjártó és Német Szili odacsaptak az asztalra! Mindenkinek ugyannyi!
2019. dec. 4. 16:51
 6/9 anonim ***** válasza:

Sosem volt nagy különbség, mindig is hatósági ár volt, a nagy hírharanggal bezengett piacliberalizáció a lakossági fogyasztóknál sosem (hát a sosem kicsit nagyképű kifejezés, nincs a liberalizáció még 12 éves, ha jól emlékszem) működött. Tán érthető módon, ha nem emelhet, akkor miért csökkentene?

Csak az anekdotázás kedvéért, Angliában voltam, mikor ott már volt egy olyan formája telefonban, hogy speckó kártyát kellett venni. Boldogan hazatelefonáltam, és utána megnéztem az egyenleget, annyit vont le, mintha a British Telecomot vettem volna igénybe. Nem voltam rest, felhívtam az ügyfélszolgálatukat, és hamar kiderült, hogy ezek ugyan olcsóbbak, de percenként számolnak, a BT meg másodpercenként. Így a 2 perc 5 másodperces beszélgetésért 3 percet számláva pont ott voltam, mintha a BT a 2:05-öt számlázta volna magasabb áron. :) Persze, aki órákat telefonál, annak nyilván jobb. Hát ez a kis élmény örökre meghatározta hozzáállásomat a piacliberalizációhoz. :D

2019. dec. 4. 17:09
 7/9 A kérdező kommentje:

Bocsi, ezt nem tudtam. Feldobott a kereső egy cikket a gvh oldalán, ez alapján azt hittem van versenyhelyzet... dátum nem volt, de azt hittem még aktuell

[link]

2019. dec. 4. 17:09
 8/9 Garott ***** válasza:
Annyira nincs, hogy gázt nem is tudsz lakossági ügyfélként csak egy cégtől venni a nemzeti közművektől. Az áram lakossági régiójánál van több kereskedő, de mivel államilag meghatározott árak vannak, így mindenhol ugyan azt az árat kapod. Max olyan kedvezmény szokott lenni, hogyha eszámlás leszel akkor kapsz egyszeri 1000 ft-ot. Szabad ármozgás csak a nem lakossági régióban van, mert ott az állami ár alá be tudnak menni, ha épp a piac engedi. De a lakossági az annyira alacsony, hogy nem éri meg ráfizetésesen adni csak azért, hogy nála elfogyaszd a lakossági mennyiségedet, amikor egy étterem 50-100-szor egy társasház 100-500-szor egy erőmű meg kb 1000-1500 szor fogyaszt többet.
2019. dec. 5. 08:14
 9/9 kovpet ***** válasza:

"azt hittem van versenyhelyzet"

Nem bántásból, de látszik, hogy nem itt élsz. Kis idő után azt is megérted, hogy miért megy el innen mindenki, aki tud.

2019. dec. 5. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!