5000 Ft-os plusz víz számla kb. mennyi adag mosásnak felel meg?
Az átlagosnál 5000-rel több vízszámla jött ki az előző hónapra. Egyik lakótársunk barátnője elég sok cuccát mosta nálunk, és azt szeretném tudni, hogy ez hány mosógépnyi plusz mosást jelent?
Társasházban, városban - ha ez számít.
Órát nem néztünk, így pontos fogyasztást nem tudunk számolni.
Átlagosan mennyi vizet használ egy középkategóriás mosógép, és mennyi forint egy átlagos mosás?
Emellett 6000 forintos villanyszámla emelkedésünk is volt a víz mellett.
Mosógép függő. Egy régi gép kb. 140 l, egy újabb 80 l, egy modern, energiatakarékos 40 l körül.
A víz ára lakhelytől függ, de olyan 220-420 Ft között 1000 l.
Tehát egy mosás vizének az ára legjobb esetben 9 Ft körül van, legrosszabb esetben 52 Ft. Átlagos gépen, átlagos vízárral kb. 25 Ft. Tehát 5000 Ft az kb. 200 mosás. (Szélsőséges esetekben 96-550 mosás között).
Jó olcsó nálatok a víz. Most néztem meg a szolgáltató oldalán, nálunk bruttó 752 Ft egy köbméter.
Mondjuk így is ez kb 100-130 mosásra bőven elegendő.
Bocs, netről néztem, és a csatorna díjat nem vettem észre, hogy külön van. De így is 547.
De így is 22-70 Ft közt van egy mosás, átlagos géppel olyan 44 Ft körül.
Tehát 5000 Ft ezzel számolva olyan 110 mosás, szélsőséges esetekben 70, energiatakarékos géppel kb. 220 mosás.
Köszönöm mindenkinek!
Sokat segítettetek!
Ne halgas rájuk
a vízszámla nem csak a víz van benne hanem a szenyviz is
vagyis nyugottan oszd el 3mal mit mondanak
Kedves 7-es!
Mégis miből gondoltad, hogy a csatornadíjat nem számoltam bele? Sőt, még a vízterhelési díjjal is számoltam. Ugyanis a szolgáltató egyben számlázza ki mindhárom részösszeget.
Nem véletlenül fogalmaztam így: Most néztem meg a szolgáltató oldalán, nálunk bruttó 752 Ft egy köbméter.
Egy köbméter vízért, amit kiengedek a csapon, ennyit kell fizetnem, minden sallanggal együtt.
Parancsolj, hogy lásd, nem a levegőbe beszélek: [link]
431,8 + 314,96 + 5,08 = 751,84 Ft/m3.
Legközelebb nézz utána a dolgoknak, mielőtt elkezdesz okoskodni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!