A telet lakókocsiban fogom tölteni. Mivel érdemes fűtenem, mennyire kell szigetelnem?
Negatív kritikát nem kérek, így alakult, ezen a télen biztos, de még a következő kettő is sanszos.
Áram vagy gázgűtés a jobb?
Illetve mennyi szigetelést raknátok rá, milyet?
Gyorsan-gyorsan tegyél rá/mellé valamilyen kidugós fémkéményt és hagyományos kályhával fűtsél! Német örökégő OHRA lenne a legjobb, de azt már csak használtan kapsz, Jófogáson, Vaterán)
A gáz palackról 3-5 napig elég, használattól függően, a villany is lenne 30ezer/hó
A szigetelést 10 cm-es nikecellel szokták, de attól még nem lesz sokkal olcsóbb a fűtésed, amellett már lehet késő is van hozzá, jövő héten jön a hideg meg a csapadék.
Ha jól elszigeteled akkor talán nem olyan horribilis lenne a fűtés , de a nélkül drága nagyon.
Milyen lakókocsi ez, telepített?
Mert akkor ha sok évet ott kellene lenni akkor megérné nagyon jól megcsinálni, csak hát az sem olcsó.
Én úgy csinálnám hogy mellé 4 oszlopot és rendes tetőt rá, az oldalát minimum OSB lapokkal körbe és azt belül 50-es hungarocellel kibélelni, jó szorosan . Persze kellene hozzá ajtó, ablak is. Így ha nem olyan nagy a lakókocsi akkor egy 2000 Wattos hősugárzó talán betudná fűteni, ha menne állandóan. EZt számold ki hogy hány ft.
A kályha nem biztos hogy jó ötlet, nagyon kicsi a lakókocsinak a térfogata, komoly a veszély, hogy elfogy a levegő + tűzveszély.
Elektromos radiátort és egy jó téli hálózsákot javasolnék.
Szerintem nem éri meg szigetelni. Ezek vékony furnér lemezből vannak, nem bír el semmit, főleg a tető a problémás, ahol a legtöbb hő elmegy.
Ahol kifúrod, ott be fog ázni.
Köszi.
Fedett kocsibeálló megy fölé, köré 120mmes nikecell.
Kérdés, elég lesz-e.
1-es vagyok és amit írtam tapasztalatból írtam, mert nekünk a telken így van megoldva, épített téglakéménnyel.
Igaz, hogy egy 2 évszakos Ászáron vett mobilház, de a keresőszavaidnál ez is szerepelt, ezért mertem írni.
(Ennek sincs másból az oldala, mint egy lakókocsinak)
Kályhánk van, ami annyira bemelegít, hogy szigetelve sincs, pedig a szilvesztereket mindig ott töltjük és még nem fáztunk.
"Nem lenne jobb egy vályogházat venni ezen a pénzen?
" Jópofa:-)))))
Valószínű egy párszázezer ft értékű telepített lakókocsiról van szó,egy lakható vályogház az masszívan nem ez az árkategória...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!