Máshol is van, hogy be van osztva, hogy csak heti egyszer fürödhetsz?
Mert.hogy kevés a melegvíz, meg nenfogyasszunknsik vizet. Megbheti egyszer mossál hajat. De.ha "nincs iskola", akkor beszól, hogy nem kell fürödni. Meg anno fogat mosni sem volt kötelező csak "ha megyünk valahova", de akkor is az 10 mp-ig sikálás.
Ez akkor változott meg, mikor kollégiumba kerültem és ott végre zuhanyozhattál minden egyes nao, megmoshattad heti kétszer a hajadat, meg senkibse szólt be a napi a kétszeri fogmosásért.
Vicc. Apám itthon van, van, hogy két hétig nem fürdik.
Egy hét után már kopik a kosz az emberről. :D
Egyébként lett ebből a "fajta" spórolásból valami kézzelfogható hasznotok?
A középkori Angliában áprilisban volt az "évi rendes,egyszeri" fürdés.
Ezért volt a legtöbb házasság júniusban,akkor még "jószagúak" voltak a házasulandók....
Anno, mikor fiatalok voltunk, még mindketten szülőknél laktunk otthon a párommal, gyakran volt, hogy náluk aludtam, náluk az volt a szokás, hogy a vendég fürdik először (mondjuk van a kádban 10 cm víz), aztán abban a vízben lefürdik a család, szülők +4 gyerek, a szülei nem is engedték meg, hogy külön vízbe fürödjenek, zuhanyozni csak hajmosáskor. Azért az a víz a második harmadik ember után már elég koszos volt, az utolsónak meg büdös, nyálkás, fekete es hideg. Már csak a legkisebb gyerek lakik, velük, de ugyanez a rendszer megmaradt. Párommal (feleségemmel) az első lakásunkban csak egy zuhanyzó volt egy 80l bojlerrel, ha este mosogatott, és utána lezuhanyzott, es hajat mosott, talán még a lányunknak maradt valamennyi meleg víz, nekem már nem. Akkor inkább azt vezettük be, hogy mosogatás maximum délután, es en ha délutános vagyok, akkor este munka után, ha éjszakás, akkor munka előtt a munkahelyemen tudok zuhanyozni.
Most már másik lakásban lakunk, két gyerek van, van fürdőkád, feleségem szinte kB minden másnap abban fürdik, de a lányom is, a kisebbik meg állandóan, ritkán zuhanyoznak, én amiota ide költöztünk, egyszer fürödtem csak a kádban, zuhanyzom csak, de a szokásom megtartottam, hogy a melóhelyen letusolok, es akkor otthon már nem. Nagyobbik lanyommal gyakran megyünk úszni ha délelőttös vagyok, akkor az uszodában lezuhanyoznk, ott mos hajat is, es otthon már nem szokott tudolni ő sem, közel van az uszi.
Hogyan készül a melegvíz?
Lehet, hogy semmi értelme ennek, pl. ha hőtárolós bojler van, és nem kapcsoljátok ki 5 napra hetente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!