Mi történik, ha az összes közüzemi számlát mindig befizettem, de a közös költségről megfeledkeztem?
Szerintem ezt csacsogd meg a közös képviselővel!
Még az is lehet, hogy befizetted, de tedd tisztába!
Mi honnan tudjuk?
Kinek fizetted a "közös díj"-at? Mi van a csekken?
Felszólítanak (felénk 3 havonta megy ki felszólító, de társasháza válogatja), ki látja el a közös képviselet feladatait? Valamelyik lakó vagy külsős cég?
"Magánszemély egy cég képviseletében"
Na ilyen nincs.
Akkor cég a közös képviselő, azt keresd meg.
Ha társasházban laksz, több lépcsőház alkot egy önálló gazdasági egységet (más kritériumok is lehetnek, de én most egy lakótelepi lehetőséget írtam), akkor beköltözés előtt vagy után az eladó (ha volt már lakója a lakásnak) vagy az építtető (új lakás esetén) bizonyára tájékoztatott egyebek mellett, erről is. Egyes szolgáltatók (pl. FŐTÁV, ELMŰ, DBH, Gázművek stb) csekket küldenek, de olcsóbb, ha netbankon keresztül utalsz vagy csoportos beszedéssel rendezed, mert drága a csekk postaöltsége.
Ezeken felül van a lakóközösségnek KÖZÖS KÖLTSÉGe (lifthasználat, lépcsőházi világítás, irodisták fizetése, irodabérleti díj, írószerek, postai költségek, gondnok fizetése, takarítási költségek stb., stb.). Ezeket is állni kell, közösen, a lakóknak. Érdeklődj a szomszédoktól esetleg a fogadóórán a közös képviselőtől.
A sok magyarázat mellett elfelejtettem megválaszolni a kérdésed:
Ha az általam említett közös költségről van szó, akkor a befizetés elmaradását kis türelmi időszak után (változó lehet) jelzik és általában nem büntetik. Nagyobb elmaradások esetén jön a felszólítás, rosszabb esetben a bíróság, majd a végrehajtás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!