Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » 180 cm-es ágy 160 cm-esre...

180 cm-es ágy 160 cm-esre cserélése?

Figyelt kérdés

Lakásfelújítást s ezzel együtt bútorcserét tervezek.

Most a hálónkban épp hogy befér az ágy, mellé sem lehet állni, nemhogy éjjeliszekrényt lehetne betenni.

Ezt az állapotot szeretném megszüntetni, s kisebbre cserélni a ágyat.

Érdeklődni szeretnék, hogy aki már ezt megtette, nem bánta meg, nem volt nagyon kényelmetlen a széles ágy után egy keskenyebb?

2019. máj. 29. 18:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
21%

Kisebbre,hogy még kényelmetlenebb legyen.

Egy lakásban a legfontosabb ,hogy a fekhely kényelmes legyen .Ezen múlik,hogy kezdődik a másnap.

2019. máj. 29. 18:58
 2/14 A kérdező kommentje:

Persze, értelek én,csakhogy a kényelemhez az is hozzátartozik, hogy nem a végéről mászok rá/le az ágyra/ról, nem kell minden este olvasás után felkelnem,hogy letegyem a könyvet és lekapcsoljam a villanyt, nem a végéről küszködöm minden reggel és este felnyitni az egyébként oldalról nyíló ágyat,stb.

Ezekből lett elegem.

De tapasztalatokat várok továbbra is.

2019. máj. 29. 19:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Megszokás kérdése.

Hogy NEKTEK milyen lenne, azt nem tudhatjuk. Próbáljátok ki: mérjetek ki 20 cm-t az ágyból, és pakoljátok tele mindenfélével. Rögtön meglátjátok, milyen! - És pár éjjel (max. 1 hét) arra is elég, hogy lássátok, meg tudnátok-e szokni.

2019. máj. 29. 19:27
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól is függ, hogy ti mekkorák vagytok és alvás közben mennyit mocorogtok. Mi exemmel vékonykák és nyugis alvók vagyunk, mindenféle ágyon kényelmesen megvoltunk.
2019. máj. 29. 20:07
 5/14 A kérdező kommentje:

Igen, hát ez jogos.

Nyilván legjobb lenne kipróbálni. :)

2019. máj. 29. 20:20
 6/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem javítana sokat a komfortotokon, ha oldalanként 10-10 centit nyertek össz-vissz. Akkor is sasdzéznod kéne, óvatosan. Ha ketten vagytok benne, ettől még a 2 külön heverő is kényelmesebbnek hangzik. Hány nm a háló? Más elrendezés szóba jöhet-e?
2019. máj. 29. 20:42
 7/14 anonim ***** válasza:
Nekünk teljesen jó a 160 as ágy. Nekem elèg furcsa lenne a nsgyobb.
2019. máj. 29. 20:46
 8/14 anonim ***** válasza:

Jó ötletnek tartom, amit a 3-as írt, érdemes lehet kipróbálni!

Sok mindentől függ, hogy milyen ágyat érdemes választani. Testméret, alvási szokások, egészségügyi helyzetek, és persze a rendelkezésre álló hely.

Értelem szerűen, nagy embereknek nem jó a kicsi ágy, aktív alvóknak szintén. Egészségügyi szempontból inkább a matrac minősége a döntő.

Orvosok, szakemberek alapvető javaslata legjobb a külön álló matrac, hiszen nem vagyunk egyformák. Mindenki a saját igényeihez válasszon matracot. Egyáltalán nem kell, hogy a franciaágyban egyformák legyenek!

Nekünk a 180-as ágy jött be. Aktívan alvók vagyunk, szeretünk forgolódni. Arról nem is szólva, jómagam elég nagy ember vagyok, nejem majdnem feleakkora (súlyban), mint én. Szüleim viszont 160-as ágyat használnak és kényelmesnek tartják.

Azt vegyétek figyelembe, 20 cm nem olyan nagy, hogy evvel igazán sok helyet nyerjetek. Persze, ezt ti látjátok.

Nnem írtad, jelenleg mennyi hely van az ágy mellett. De, ha éppen, hogy befér a 180-as ágy, akkor 160-as mellé továbbra sem fog elférni éjjeliszekrény, és besétálni sem lehet a fal és az ágy között 20-30 centinél.

Halkan jegyzem meg: Létezik távirányítható villanykapcsoló, könyvet pedig le lehet tenni polcra is. :-) Nekünk is volt ilyen lakásunk. Az ágytámla mögé építettünk egy polcos szekrényt. A támla magasságában fel lehetett nyitni, hajtani a legalsó polcot, ami ágyneműtartónak is jó volt. Olvasólámpát használtunk, de azt mai napig a nagy hálóban, a 180-as ágynál is.)

2019. máj. 30. 02:35
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítő szándékú hozzászólását, 8-asnak különösen!

Szóval 180 cm-es ágyat írtam, de ez 2 db 90 cm-es matracot jelent, és ez így is maradna, mármint a két matracos változat, mert szerintem az egy nagy matrac sokkal jobban "teknősödik".

A hálószobának a máshogy való berendezése nem jöhet szóba, mert az ágy az ablak alatt van közvetlenül a radiátornak nekitolva (nem szokott bekapcsolva lenni, úgyhogy ez nem gond). Kijebb nem is lehet húzni, mert az ágy végénél gyakorlatilag közvetlenül kezdődik az ajtó mindkét oldalon.Az ágy egyik oldalt a falig van tolva , a másik oldalon 10 cm hely van mellette.

És most tudom, hogy mindannyian hülyének fogtok nézni, de az ágyat gyakorlatilag egyedül használom. DE: ígyis-úgyis csak az egyik matracon alszok, ha van valaki mellettem, ha nincs. Ezért írtam ki a kérdést, hogy kellemetlen-e a váltás.

A kisebbre cserélés eredményezne 30 cm helyet mellette, és úgy gondolom, hogy ott már mellé tudok menni, és egy picike éjjeliszekrényt is tudok oda csináltatni.

2019. máj. 30. 08:20
 10/14 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. Oké én a többesszámból azt hittem a pároddal használjátok közösen, illetve hogy most nincs hely egyáltalán az ágy mellett. 30 centi már elég, hogy tudjál közlekedni, egyedül meg főleg elég a 160as ágy.
2019. máj. 30. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!