Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Új ház jó illatát mivel lehet...

Új ház jó illatát mivel lehet megalapozni? Felújítás után?

Figyelt kérdés
Kicsit furcsa kérdés, de ha bárhova megyek, minden otthonnak más és más illata van. Azt hiszem tudjatok mire gondolok. Az előző lakásomat is felújítottuk és hiába takaritottam meg szellőztettem folyamatosan, és voltak virágaim egyszerűen mindig olyan nehéz volt a levegő, ha bent teregegettem akkor is csak ideig óráig volt az a jó illat aztán elmúlt. Most vettünk egy családi házat, lassan vége a felújításnak és szeretném ha kialakulna valami kellemes alapillat. Ezt mivel érhetem el leginkább? A bútorokat érdemes kezelni valami illatosított szerrel? Vagy tudtok esetleg ajánlani valami olyan állandó illatosítót ami nem olyan mű illatú?
2019. máj. 10. 14:33
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
Tényleg kicsit furcsa kérdés, de én nem használnék illatosítókat. Mi 5 éve költöztünk a mostani házunkba, teljesen felújítottuk, ergo frissen volt festve és parkettázva, járólapozva, mikor beköltöztünk. A bútorainkat vittük magunkkal, nem költözéskor vásároltuk. Az elején természetesen festékszag volt, mára a megszokott "otthon" illatú. Mi elég sokat szellőztetünk, de mindig kellemes az illat. Főzéskor néha van egy kis olajszag a konyha-étkező-nappaliban, annak ellenére, hogy használjuk az elszívót. De az alapillat adott. Milyen bútorotok van? Régi, öreg bútoroknál előfordulhat olyan dohos szag, de mást nem tudok elképzelni. A falakba nincs esetleg beivódva a szag? Friss vakolás, festés, rendszeres szellőztetés esetén nem hiszem hogy kellemetlen szag lenne. (Én illatosítót egyedül a WC-ben és a cipős szekrényben tartok).
2019. máj. 10. 15:26
 2/5 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem várd meg amíg eltelik néhány hónap és belakjátok. Kialakul magától az otthon illata. Ehhez hozzájárul a használt dezodor, parfüm, étel illata és a festés szag is megszelídül.

Ezek az illatosítók elég irritálóak tudnak lenni, nem természetes illat. Én időnként vanília, fahéj, narancs illatú mécsest égetek alkalmanként.

2019. máj. 10. 16:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Annyi van hogy a ház egy gyönyörűen felújított régi vályog ház fa födémmel, talán azok miatt van fura szag alapból is. A bútoraink is ehhez illő régiesebb darabok. De köszi akkor megfogadom a tanácsokat ! :)
2019. máj. 10. 17:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Értem, hogy mire gondolsz, tényleg minden háznak van saját illata, de az ember a saját házának az illatát szerintem nem érzi, mert ahhoz szokott az orra. Egyébként ahogy előttem is írták, ha belakjátok akkor lesz egy sajátos illata. Például attól is függ, milyen mosóport használtok, használtok-e öblítőt ruhához, dezodor parfüm stb.
2019. máj. 10. 21:55
 5/5 anonim ***** válasza:
86%
Egyébként ez egy nagyon meglepő, de belegondolva bizony nagyon fontos kérdés volt. Azt hiszem most néhányan belegondoltunk, hogy mi is adja az otthonunk finom illatát és közben rájöttünk, hogy mi magunk teremtjük meg.. Én egyébként ezen még korábban nem gondolkoztam el, de most kifejezetten jólesett. Köszi a kérdést.
2019. máj. 11. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!