Aki nem IKEA-val, az hogyan rendezte be a lakását?
Örökség, lakáseladóó hagyta itt, Vatera, Jófogás, Möbelix, Prkatiker, saját felújítás, festés, kanapébolt, szekrénybolt, régiségbolt, Ecseri.
Na most egy egyfős lakásba én nulláról 5-8 DB bútort tennék, én el se férek ezektől, amiket felsoroltam.
Én például nem kapkodtam el. Az a ház, amiben most lakom, a negyedik otthonom, mert mindig addig nyújtózkodtam, ameddig a takaróm ért. Ez egy olyan ház, ahol a 83 éves nagyinak a földszinten van egy háló-fürdő-gardrób komplexuma a nappali túloldalán, és nem kell az emeletet másznia. A vásárlás és felújítás sok pénzem elvitte, úgyhogy a ház bebútorozása nem egy tételben ment, hanem éveken keresztül.
Én főként a Vaterán vásároltam.
[link] egy André nevű magyarul is már jól beszélő kedves német származású fiatalembertől. Minőségi bútorai vannak rendszeresen 1 Ft-ról indítva. Ha a licit túlment az én anyagi lehetőségeimen, akkor elengedtem azt a bútort. De néhány hónapon belül volt hasonló szép terméke, és azt meg sikerült megvenni jó áron. Legutóbb amikor leszállított egy gardróbszekrényt, számoltuk össze, hogy az évek során 12 db szekrényt, könyvespolcot, bútort, komódot, ülőgarnitúrát, vettem tőle.
Itthoni boltok közül ezekből kb:
-Butlers
-Zara Home
-Mömax
-Beliani
-Point Zero
-Max City
Bécsben is voltunk többször ilyen célból, ott a Depot, Leiner az, amiket a legjobban szeretünk.
Plusz több minden egyedileg lett csináltatva (pl. a konyhám, az étkezőasztal, a nappaliban a tv-s szekrény, vagy a kanapé).
Mi majd most fogunk lakberendezni, csak pár dolgot néztünk ki az ikeában...
A többi:
- jysk (oké, ez majdnem ikea :D )
- "független" asztalos
- praktiker
- a bútorok legnagyobb része pedig simán elkészíthető saját kezűleg is, néhány bútornál nem is értem, miért vesz valaki készet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!