Régen nálunk pl disznótorkol ott lett kisütve a zsír. Volt beépített üstház lehetett tüzelni benne. Húrka disznósajt abálás zsírsütés volt ott ilyenkor. Nem a házban kellett kiszolni. Ma már kerti gép tárolóként funkcionál
2019. ápr. 10. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
2/13 anonim válasza:
Nem a főépület melegszik, nem a lakást mocskolja tele az ember a nyári főzéssel, előkészítéssel (befőtt, lekvár, savsnyítás, hal-, csirkepucolás, stb...) Nagyon jó kajákat lehet csinálni, ha van kinti kemence, üst, ilyesmi
2019. ápr. 10. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
3/13 anonim válasza:
"Építenek még ilyeneket?"
Igen!
Mindazok, akik a fenti válaszolók által leírtakat csinálják, ahogy mi is.
Nyilván akik főznek egy zacskós levest, vagy hozatják a kaját azoknak nincs rá igényük.
A nyári konyha nagyon hasznos dolog.
2019. ápr. 10. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
4/13 Szecessziós Vájling válasza:
Ha nagy mennyiségben termelődik feldolgozandó háztáji (zöldség, gyümölcs, tejtermék, húsféle) vagy idényben olcsón be szokott valaki vásárolni nagy mennyiségben, akkor ott lehet elvégezni a savanyítást, gyümölcsmagozást, sűrítést, akár óriás méretű üstökben, méretgazdaságosan (30 literes lábos a rendes konyhában például nem lenne túl praktikus, míg a nyári konyhában abszolút helye van). Ott nem konkrét ételfőzés zajlik, - arra a rendes konyha van berendezve -, a nyári konyha a mezőgazdasági idényre specializálódott helyiség, gyakran a főépületről leválasztva, így télen nem is használják és fűteni sem kell - esetleg kamra meg mélyhűtő láda lehet még vele együtt.
2019. ápr. 10. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
5/13 anonim válasza:
A nagymamám környékén mindenkinek az volt. Valahol rendes konyha nem is akadt, csak nyári, külön épületben. Nem a ház szennyeződik, büdösödik, melegedik és ahogy már írták a szezonális tevékenység is gyorsabb, könnyebb ott, így ha mondjuk vendég jön pont a lekvár főzés közepén, akkor nem a mosott üvegek és a lekváros asztal mellé kell leültetni.
A vágott nyakú kopasztott csirkét nem kell átvinni a házon, stb.
A mai modern világban szerintem lassan már fölösleges. Ha már "nyári konyha", akkor én inkább egy nagy teraszt szeretnék grillezővel, kemencével, mosogatóval, vagyis kinti konyhával.
2019. ápr. 11. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
6/13 anonim válasza:
Annyiban jobb, hogy nem a garázsban kell csúnyán bekarmolni a családdal meg a cimborákkal, meg nem is egy kerti kiülőben. :D
2019. ápr. 12. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
7/13 anonim válasza:
Mért ilyen központi dolog a lekvárfőzés, ahogy a kommentekben olvasom? Életemben nem ettem még meg 20 dkg lekvárt...
2019. ápr. 12. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
8/13 anonim válasza:
#7: Mert vannak gyümölcsfák, és minél több lekvárt főz az asszony, annál kevesebb jut az embernek a cefrébe :-D
2019. ápr. 13. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
9/13 anonim válasza:
8: Alkohollal sem élek.:)
2019. ápr. 13. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
10/13 anonim válasza:
Szerintem régen, amikor a nyári konyha még divat volt, akkor elég központi kérdést jelentett, hogy az ember a nyári termésből mit tudott télre eltenni, vagy éppen a késő őszi/téli vágásokból mit tudott a fagyasztóba rakni. Ezt a mai fiatalok szerintem már sokszor nem értik, de tény, hogy mondjuk disznóvágásnál jobb volt a nyári konyhában koszolni, mint a házon átvinni a sertésbelet és az "amerikai konyha" közepén tölteni a kolbászt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!