Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mekkora a minimum helyigénye...

Mekkora a minimum helyigénye a lehető legminimalistább konyhának?

Figyelt kérdés
Egyedülálló, nem főzöcskéző 40+-os ffi részére. Ha valaki járatos a dologban, azt is megköszönöm, ha vannak ötletek, hogy egyáltalán egy egyszemélyes háztartás minimálkonyhájához mik kellenek. Köszönöm.

2018. aug. 5. 11:38
 1/9 anonim ***** válasza:
20%

Attól függ. Amerikai konyhás nappalid van, vagy különálló konyhád?

4mx4m-es, ebbe hűtő, és tűzhely és mosógatógép is benne van és egy minimális alapfelszereltséggel, elég hosszú időt tudsz, túlzsúfoltság nélkül, de szerényen főzögetni.

Az ennél kissebbek, túlzsúfoltak, állandóan idegesíteni fogod magad, mert egy katyvaszba lesz.

2018. aug. 5. 11:42
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
1 négyzetméteren is lehet minikonyhát csinálni, találkoztam olyan megoldással, hogy gyakorlatilag egy kb 1,80*0,60 méretű harmonikaajtós szekrényben volt az egész konyha a nappali egyik falán. Alul egy beépített hűtő, nagyfiókos szekrény az edényeknek, kinyiható a mosogató alatt a kukának, tisztítószereknek, a pulton egymedencés mosogató és kétzónás főzőlap, a falon szekrény a tányéroknak, bögréknek, poharaknak, fűszereknek, tartós élelmiszereknek (száraztészta, liszt, cukor stb.) Alatta polcon a mikró, a falon sínre akasztva evőeszköztartó, fakanáltartó stb. Ha nem főzöl, gyakorlatilag mellőzhető a beépített főzőlap, elég egy hordozható, ha mégis kéne, egyébként elfér a szekrényben. Vannak összeépített gépek, pl. főzőlap, sütő vagy mikró és mosogatógép egyben, a főzőlap fedőlapjára rá lehet pakolni. Szerintem ami kell, az egy hűtő fagyasztórekesszel, egy mikró, egy vízforraló, egy kis mosogató (vannak egész keskenyek is), egy (akár hordozható) kis főzőlap, szekrények vagy polcok és kb. 1 méteres munkafelület.
2018. aug. 5. 12:01
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Neked nem konyha kell, hanem főzőfülke.

Vegyél egy ilyet, fölé egy szekrényt az edényeknek és akkor annyi hely elég a "konyhának", hogy éppen csak elé tudj állni.

[link]

Ha harmonikaajtót teszel rá, még az sem foglal helyet.

2018. aug. 5. 12:05
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Ne bolondozz, első, négygyerekes, rendszeresen főzőcskéző barátnőmnek 6 négyzetméteres konyhája van, kombihűtővel, mosogatógéppel, négyzónás főzőlappal, sütővel, elszívóval, mikróval, fritőzzel, szelektív hulladékgyűjtővel, szekrényekkel stb, stb, bőven elfér benne úgy is, hogy az egyik falon egy nagy ablak van. Főzésre tökéletesen elég, egy egyedülállónak, aki max néha csinál egy szendvicset, rántottát vagy megmelegít egy készkaját, teljesen fölösleges egy 16 négyzetméteres táncterem.
2018. aug. 5. 12:46
 5/9 anonim ***** válasza:
11%
4 Nem négyzetméterről beszéltem, hanem csak méterről.
2018. aug. 5. 12:49
 6/9 anonim ***** válasza:
89%

1.#-nak: 4 m x 4 m = 16 m2, ez egy nagyobb szobának is beillő konyha lenne!

Te valamit nagyon elnéztél!

2018. aug. 5. 13:03
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

Ha valóban nem sokat főzöl, akkor elegendő egy kb. 3-4 nm-es konyha. Én 35 nm-es panelban laktam, ott ekkora volt a konyharész. Egyedülállónak elég, de ha mégis rákényszerülsz a rendszeres főzésre, akkor elég szűkös. Fontos viszont, hogy legyen ablaka, legalábbis nekem.

Ez az elosztás, amiről írtam:

[link]

2018. aug. 5. 14:26
 8/9 anonim ***** válasza:
73%
2018. aug. 5. 15:54
 9/9 anonim ***** válasza:
86%
En is laktam 28 m2-es studiolakasban, a konyharesz egy kis ficakban volt, kb. 1 meter mely, es olyan szeles, hogy ha kinyujtottam a karjaim oldalra, akkor a ket tenyeremet ra tudtam tenni a ket szemkozti falra. Oke, hogy haromfogasos csaladi vacsorat eleg korulmenyes benne osszehozni, de egyedulallokent egy lecsot, paprikas krumplit vagy csiriporit minden gond nelkul el tudsz benne kesziteni magadnak. Egy egytalcas mosogato megy egy ketfozos rezso volt benne, semmi mas.
2018. aug. 5. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!