Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogyan kellene berendezni a...

Hogyan kellene berendezni a nappalit?

Figyelt kérdés

A nappalink kb. ilyesmi szerkezetű:

-------ablak--------

| |

| |

| radiátor

| |

----- -------

Alul nyitott az előszobára. Mérete kb. 4 x 3,6m.

Szeretném, ha fiatalos, modern legyen, továbbá világos, tágas nappali illúzióját adná, ahol vendégeket lehetne fogadni, vagy tv-zhetnénk közösen stb. Az ablakból sok fény nem jön sajnos, inkább csak télen, mikor nincs lomb.

Hová tegyem a bútorokat? A TV-t felfúrnám a falra, nem akarom, hogy a TV állvány is helyt vegyen el. Milyen ötletetek van (színek, bútorok)?

A válaszokat előre is köszönöm!

2018. nov. 5. 08:18
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

A szóközöket jól kiszedte... Felraktam ide egy rajzot:

[link]

(csillagot azért raktam az url-be, hogy be tudjam ide másolni, gyk nem engedi ezt a domaint)

2018. nov. 5. 08:26
 2/15 anonim ***** válasza:
78%

Töltsd fel máshova pl. imgur

Azt a vírusos cart nem nyitom meg.

2018. nov. 5. 09:11
 3/15 A kérdező kommentje:
2018. nov. 5. 09:18
 4/15 anonim ***** válasza:
89%

A sötét helyiségek nagy barátai a világos színek.

Legegyszerűbb a fehér (én nagyon szeretem) vagy bármi más világos pasztell szín.

Szerintem az jól néznek ki, ha fehér lenne a fal és világos pasztellszínű bútorokat vennétek hozzá.

Példa: Ahova szereled a falra a tv-t vele szemben helyezed el az ülőgarnitúrát, hozzá választhatsz valamilyen hozzá illő modernebb stílusú kisebb asztalt(üveg fém lábbakkal, bármi ami teszik).

Jól mutatna a világos ülőgarnitúra alatt egy sötétebb, akár vagányabb, geometriai mintás szőnyeg.

Az ablakra valami vékonyabb világos függöny illene, ami jól beengedi azt a kevés fényt. A vastag, sötét függönyöket kerüld.

Az ülőgarnitúra fölé a plafonra kerülhetne pár beépíthető spot lámpa, fény szempontjából jó szolgálatot tenne és jól is nézne ki.

Ha szükség van tárolóra, akkor falra szerelt nyitott polcokban gondolkozz.

Emellett figyelj arra, hogy ne legyen túlzsúfolt, akkor tágasabbnak tűnik a tér.

Úgy látom a rajzon, hogy itt nem lehet megoldani, de ha mégis, akkor ezt ajánlom: az ablakkal szemben helyezzetek el egy nagyobb méretű tükröt. Ez is világosabbnak és tágasabbnak láttatja a teret.

2018. nov. 5. 09:45
 5/15 anonim ***** válasza:
81%

Sehogy sem jó a link!

Amúgy okés, hogy nem akartad, hogy a tv állvány miatt kevesebb legyen a hely, de gondolom azért egy kopár falat sem akarsz, nappaliba is illő azért az egyik falhoz némi szekrényt rakni (tálalórésszel a vendégváró nasinak), kisebb nappali szekrénysor, vagy ahogy az áruházak nevezik: "nappali fal". Azon pedig a tv-nek is van hely, csak ezért kár volna megfúrnod a falat! Egy nappali sem csak annyiból áll, hogy kis asztal meg ülőgarnitúra, azt csókolom, más is kell bele, na meg aztán 12-14 négyzetméter nem kicsi, van hely bőven, csak okosan kell kihasználni!

Ha kissé sötét a helyiség, akkor azt világosabb színekkel lehet ellensúlyozni, például bútorokból bükk, tölgy, vagy fenyő színűekkel, a fal pedig fehér, halványszürke, vaj, sárga, vagy barack. A fal és a bútorok mellett nem baj, ha a padló is világos, a különböző színek megadják a kontrasztot.

Hogy sehogy se legyen kizárva a fény, ne legyen semmi az ablak előtt, érdemesebb keresztben berendezni, vagyis inkább egyik falhoz kellene tenni a kanapét, vele szemben a másik falhoz a szekrényt, bár a tv miatt ez amúgy is így kézenfekvő.

Remélem tudtam valamennyit segíteni! :)

2018. nov. 5. 10:25
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Igazából azt se tudom, hogy a kanapét és a tv-t hová tegyem, mert a tv vagy a radiátor fölé kerülne, ami nem szerencsés, vagy a kanapé kerülne a radiátorhoz, ami viszont felfogná a meleget. A szoba közepén az ablakra merőlegesen meg nem nézne ki jól szerintem. Ha háttal lennénk az ablaknak, akkor meg a tv nem látszódna jól.

2018. nov. 5. 10:31
 7/15 A kérdező kommentje:
#5: tényleg jól néznek ki ezek a szekrénysorok, jó ötlet, köszi :) Viszont hová tegyem a kanapét? (ld. előbbi hozzászólásom)
2018. nov. 5. 10:35
 8/15 A kérdező kommentje:

Megpróbálom még egyszer így:

_________ablak__________

|........................|

|........................|radiátor

|........................|radiátor

|_______.........________|

2018. nov. 5. 10:42
 9/15 anonim ***** válasza:

De fura, hogy a radiátor nem az ablak alatt van.

Én a sima falra tenném a tv-t egy modern, világos, keskeny, szellős nappali bútorral. Olyat választanék, amiben van vitrines elem is, ez egy kicsit mégjobban "lágyítja" a bútort.

Vele szembe egy kényelmes kanapét helyeznék el, az ablakra világos függönyt, ami átengedi a fényt, maximum minimális mintával. Esetleg sötétítőt tennék fel két oldalra díszítő elemként olyan színben, ami megy a szoba stílusához, a kanapé, szőnyeg színéhez.

A kanapét valószínű tologatnám, hogy hol néz ki jobban. Közelítve a szoba közepe felé, vagy inkább a "falon". Tennék egy-két jó nagy zöld növényt egy-egy sarokba, célszerűen olyat, ami nem igényel annyi fényt. Egy szép nagy szőnyeget terítenék a kanapé elé (mintában, színben illőt a szoba stílusához). Ha L alakú a kanapé (én azt vennék), akkor az ablak felőli oldalon nyúljon ki.

Vennék egy kis modern dohányzóasztalt, inkább üveget, ez nem vesz el annyit a térből látszatra.

Ezen felül egy-két dekoratív polc laza, kellemes elrendezéssel néhány dísztárgy, esetleg néhány személyes fotó a falra és kész is. Nem kell túlzsúfolni.

Ha a színeket, bútorokat sikerül jól összepárosítani, akkor tök modern, otthonos kis szobát lehet belőle csinálni. Csak a pénztárca szabhat határokat.

2018. nov. 5. 10:51
 10/15 anonim ***** válasza:
A radiátoros elvedet egyébként megcáfolnám. A mi kanapénk is a "radiátoron" van, pedig féltünk ettől az elrendezéstől. Úgy 20 centit hagytunk a kanapé és a radiátor között. Kifejezetten komfortos érzés a kanapén lébecolni és nem észrevehető a korábbi elrendezésünkhöz képest, hogy más lenne a hőérzet. Inkább csak azért más, mert így közvetlenül a radiátor mellett fetrengünk, tehát sokkal melegebbnek érezzük igazából a teret, mint korábban. Összességében pozitív tapasztalataink vannak és ezekszerint másnak is, mert a hasonló lakásokban mindenki a hasonló elrendezési elvet követte.
2018. nov. 5. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!