Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » IKEA matracot 4 év után ki...

IKEA matracot 4 év után ki fognak cserélni?

Figyelt kérdés

Fakeretes rugós matracunk van (SULTAN), pont 4 éve vettem, és nagyon felpúposodott. Már írtam nekik, küldeni kellett képeket.

De az Ikea oldalán csak a 24 hónap garanciáról lehet olvasni, pedig erre elvileg 25 év van.

Ki fogják ezt cserélni szerintetek?

Ha kicserélik, az hogyan történik? Ugyanilyen nincs, én ezt anno kereken 100 ezerért vettem, ami most van helyette, az közel 200, és azt írják az oldalon, hogy "A garancia a termék eredeti vásárlásának értékéig terjed." Nekem erre nem lesz + 100 ezrem :(

2018. jún. 24. 13:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
43%
A szavatosság a gyártás közben keletkezett hibára vonatkozik. Ha az előállítás során valamit elrontottak, de csak használatban derül ki, arra szól. Jelen esetben ez 25 év. A leírt jelenség nem ilyen.
2018. jún. 24. 21:28
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, 3-as vagyok.

Akkor még egyszer, mert nem érted. Nem cserélik automatikusan. Megkérdezik, csere vagy zsé.

De ha cserénél rá kell fizetned, mert pont ugyanaz a termék már nincs, csak hasonló, akkor ráfizetés nélkül nem fogják cserélni. Azaz nem kötelesek neked eladni egy drágább, más típusú matracot ugyanolyan áron, mint az előzőt.

2018. jún. 25. 12:12
 13/15 anonim ***** válasza:
25%

Na megint tetszik/nem tetszik gombként kezelik egyesek a kezeket.

A leírt jelenség nem garanciális hiba, hanem elhasználódás következménye. Nem fogják kicserélni.

2018. jún. 25. 23:34
 14/15 A kérdező kommentje:
Megjött az IKEA válasza, elfogadták a panaszt. Vagy visszaadják a 100 ezret, vagy kicserélik, de mivel pont ilyen már nincs, a 100 ezer fölött részt én fizetem, viszont ingyen kiszállítják :)
2018. jún. 26. 16:00
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Tényleg happy end lett a vége, vagy csak az ígéretig jutottak? Mennyi idő volt, mire megoldódott?
2019. nov. 17. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!