Milyen matracot vegyek?
Szeretnék vásárolni egy új matracot az ágyamba, de nagyon nagy a választék, ezért ötletem sincs milyet vegyek. Van egy enyhe gerincferdülésem is, ez is szempont. A keményebb matracokat szeretem, de igazából mindegy.
Nagyon max 40ezer ft-ot szánnék rá, 90x200m-esben kellene.
Eddig ezt néztem: [link]
Köszönöm előre is!
Nemrég vettem matracot, ezért alaposan körüljártam a témát. Te is okosabb leszel, ha rákeresel matracman blogjára. Különösen ajánlom a Milyen matracot vegyek? bejegyzést. Matracman benne van a matracértékesítésben, szakmailag tud róluk írni, de nem a saját bolját népszerűsíti (Matrackuckó).
Általánosságban elmondható, hogy a félkemény matrac a legegészségesebb, vagy ennek a kemény felé eső felső határa.
Ikeás matracok viszonylag jó minőségűek. Minőségi matrac 18 cm-es vastagságtól kezdődik.
Jyskben ne vegyél matracot! A féláras akcióik is átverés. 25 év garancia irreális, vevőcsalogatás. Matracman róluk is részletesen ír, csak keress rá (Matracman jysk).
Ne legyen a matracban kókuszréteg, mert csak megtörik az idő előrehaladtával, és ez az alapanyag nem is való a matraciparba egyáltalán! Ha memóriahabosat szeretnél, akkor min. 4 cm legyen a matrac tetején belőle.
Én a habszivacs (hideghab) matracokat preferálom. Ha emellett döntenél, figyelj a habsűrűségre és a rugalmasságra. (3 jelző illetheti a matracot, mind mást jelent. Sűrűség, rugalmasság, keménység.) Sűrűségnél 30 kg/m3 már megfelelő.
Én végül az Alba-Komfortnál vettem matracot. Nagy szerencse lenne ha székesfehérvári lennél, ajánlanám a helyet.
Továbbá vásárolj matracvédőt, így jól tudsz védekezni az atkákkal szemben. A jó matracvédő 90 fokon mosható. Lepedőn átjut az izzadság és egyéb testnedvek, a matracvédőre kerülnek. Hiányában a matracba, nem túl higiénikus és el is színeződik..
Kicsit össze-vissza írtam, de remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!