Konyhaszigetről Pro-kontra?
Csak hatalmas konyhában van létjogosultsága, de nekem speciel még ott sem tetszik.
Ha bele van építve a mosogató, vagy a tűzhely, akkor a fal mellett kihasználatlan a tér, ha nincs, akkor meg mi a fenének a konyha közepére egy szilárd monstrum.
Én kevés gyakorlati előnyét látom.
Nekem sem tetszik!
Állandóan nagy szellős terekről beszélünk, ennek érdekében egybenyitunk mindent.
Már vannak helyek, ahol nem csak a konyha/nappali van egy légtérben, hanem háló/fürdő/WC is, erre a konyhába beépítünk egy totál ronda tömör kockát, aminek semmi extra haszna amit egy asztal székekkel ne tudna, egy brutál tömb, ami akadályozza a tér belátását, vagy az ebben hívők szerint az energia áramlását.
Alaprajz és a család szokásai ismeretében lehet csak dönteni erről. Ráadásul millió típusa van.
A fal mellett ilyenkor általában azért nincs kihasználatlan tér, mert oda lehet tenni teljes, pult nélküli szekrényt (kamra helyett), középre meg nem.
Persze igazad van, hiszen a hűtőt sem rakjuk középre, az is a fal mellett van, de félreértettél.
Konyhasziget esetén a nagyméretű konyhát feltételezzük (egyébként egy nyomorék túlzsúfolt raktár lenne) amiben körben alsó (és felső) szekrények vannak munkalappal, amik kihasználatlanok maradnak, ha nincs beépítve oda a tűzhely és a mosogató.
Így a konyhasziget csak az étkezőasztal funkcióját hivatott betölteni, ahhoz viszont felesleges egy épített monstrum.
De ez az én szubjektív véleményem, elfogadom, ha másnak meg más.
Hogy én is illusztráljam, hogy miről beszélek, ezek dizájn konyhák, dizájn konyhaszigetekkel.
Próbáld meg elképzelni ezeket a konyhákat a konyhasziget nélkül, ami zsúfolttá teszi őket, pedig ezek minimum 40m2-es konyhák. Rögtön kellemesebb, tágasabb a látvány és ha megnézzük, gyakorlatilag szükségtelenek is.
Te gondolom valami ilyesmire gondolsz
ez tényleg túl nagy.
De lehet pl ilyen a szitu
egyik oldalon hatalmas ablakok, a hátunk mögött vlsz a nappali. Persze lehetne középen asztal is, de akkor kevesebb a tárolóhely, illetve a mosogató-hűtő-tűzhely elrendezése háromszög alakban szerencsésebb.
Lassú voltam.
Én személy szerint nem látom ezeket különösebben zsúfoltnak, ráadásul egy átlag konyhához képest lehetőség van körüljárni a pultot, míg mondjuk egy lakótelepi konyhában meg kerülgetni kell egymást. Mi öten vagyunk, nekünk pl kell a sok pult, míg két embernek lehet hogy nem. Annak nem sok értelmét látom, hogy egy üres tér legyen a konyha közepén.
Hát akkor már igazából eldőlt :).
Mondjuk azt esetleg érdemes átgondolni, hogy egy esetleges eladáskor mi lesz a szitu, mert ugye lehet hogy neked nem hiányzik az asztal, de másnak meg lehet hogy igen, és ugye a pult magasabb, mint az asztal, szóval nem teljesen egyenértékű. (Bár 35nm-en még egy pingpong-asztal is elfér, szóval ez talán nem lesz akkora probléma.)
Nekem az a típusa tetszik, ami az amerikai konyhás megoldásokban van, ahol bár/étkezőasztal az egyik fele, a másik felén pedig készül az étel/főzőlap van.
A kihasználatlan hely a fal mentén ilyen esetekben általában nagy ablak vagy teraszra nyíló ajtó, hogy tényleg szép nyitott legyen a tér.
Zárt konyhákban én sem értem a lényegét
Szóval az ilyesmi szerintem jó pl.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!