Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ti mivel illatosítotok a...

Ti mivel illatosítotok a lakásban? Szeretnék kialakítani egy saját "otthon illatot" a felújított lakásban.

Figyelt kérdés
Egy légteres a lakásunk, garzon. Nekem van egy törpenyuszim, páromnak ékszerteknősei. Rendszeresen takarítok, most időzítős és konnektoros illatosítót is használunk, szellőztetek, de valahogy nem alakul ki olyan tipikus finom illat. Ti hogy csináljátok?
2016. júl. 9. 18:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz hogy kialakuljon idő kell. Én ilyen vegyszeres megoldásokat nem részesítek előnyben valamiért. Én vettem radiátorra akasztható párologtatókat és az összesen az van még most nyáron is. Kb 2 hetente teletöltöm vízzel és belecsepegtetek 3-4 csepp levendula olajat vagy citrom illatú olajat. A levendulás azért is jó mert távol tartja a pókokat és a molylepkéket, a pókoktól meg férfi létemre iszonyom van, undorodom tőlük. Meg van egy kis permetezőm régi ablaktisztítós azt szépen jól átöblítettem és időnként azzal befújom az ajtók és ablakok körül attól is elég jó finom illat lesz. A fürdőszobába amikor nem használjuk nyitva az ajtó onnan a mosott ruha illat áramlik ki és direkt szellőztetem hogy a pára végett ne penészedjen semmi, ilyenkor nyáron ha nincs akkora szél pici kereszthuzatot csinálok hogy "átmossa" a lakást a friss levegő. Boltban kapható illatosítót nem használok.
2016. júl. 9. 19:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sokan használnak olcsó(bb) parfümöket erre a célra, sokkal tartósabb az illatuk mint a sima illatosítóknak. Nekem a fürdőben van egy 2000Ft-os Aldis parfüm, fél év alatt a fele fogyott el, szóval árban nem vészes egyáltalán.
2016. júl. 9. 19:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi, én is szeretném elhagyni a mesterséges illatosítót, sajnos a párologtatós megoldást nyáron se merem megpróbálni, mert gondunk van a páratartalommal, van páramentesítő gépünk is. A levendula olajat csak addig érzem amíg ég alatta a mécses, mikor hazaérek munka után már semmi nincs az esti illatból. Még csak márciusban költöztünk be, gondolom ennyi idő szinte semmi :)
2016. júl. 9. 19:16
 4/10 anonim válasza:
100%

Én itt találtam meg a számomra ideális illatosítót, pont olyan erősségű és illatú amilyet én akarok mellesleg olcsó és természetes.

[link]

2016. júl. 9. 19:26
 5/10 anonim ***** válasza:
70%

Nálam olyan illat van, mint amilyen öblítőt használok. Valahogy átjárja az egész lakást, amikor mosás van.

Főzés után alaposan kiszellőztetek mindig, hogy ne legyen kaja szag. Más "szagosító" nincs.

Szerintem az állatok miatt mindig lesz egy fajta szaga a lakásnak. Pl. én ahova belépek rögtök érzem, hogy van valamilyen állat, nemcsak egylégterű lakásban.

2016. júl. 9. 20:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Amikor van fűtés, akkor párologtatóba szoktam néhány csepp illóolajat tenni.

De lehet illat mécsessel is párologtatni, amikor nincs fűtés.

2016. júl. 9. 20:06
 7/10 A kérdező kommentje:
Nekünk lent van a mosógép külön úgyhogy sajnos az öblítő illat sem terjed :( megpróbálom akkor a több illóolajat hátha :)
2016. júl. 9. 20:15
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

A tipikus "finom" illatot nagyon ritkán érezni lakásokban. Simán ház szaga van annak a helynek ahol nincs napi 24-ben bedugva az elektromos illatosító.

Vehetsz olyat, vagy párologtathatsz illóolajokat, ha nagyon illatra vágysz.

2016. júl. 10. 05:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Én azt tapasztaltam, hogy a saját házam illatát nem érzem, viszont ha máshoz megyek, abszolút érzem a jellegzetes ők-illatot. Ez lehet akár a fahéjas tea illata az egyik barátnőméknél, vagy csupán az összes illatanyag keveredése. De itthon nem érzem. A sajátom, amiben élek, számomra semleges. :)
2016. júl. 11. 14:44
 10/10 anonim válasza:
nemrég "divat" volt az ilyen pálcikás illatosító, nekem szimpatikus, ilyenre gondolok: farmhousewares.com/ProductImages/farmhouse%20fragrance%20sticks.jpg
2016. júl. 31. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!