Hogyan lehet berendezni egy lakást minél olcsóbban?
Barátnőmék most vettek lakást, ők úgy döntöttek, hogy az egészet berendezik nagyjából, de olcsón. Ezért nyilván kompromisszumokat kellett kötni, pl. nem lett a szekrény olyan nagy, a polc olyan széles és erős stb. de ők úgy vannak vele, hogy legalább van.
Ezeket vették:
3 könyves [link]
1 dohányzóasztal
2 vagy 3 ilyen falipolcot
egy ilyen gardrób szekrényt
egy ilyen nappali falat
egy ilyen kihúzható kanapét
ilyen étkezőgarnitúrát
meg egy cipőst
Ennyit vettek. Nyilván nem a legmenőbb stb. de minden megvan, ami nekik egyelőre kell. A lakás elég nagy kiadás volt, majd apránként vesznek jobbat, és többet. Konyhabútor volt, beépített szekrény is van. Falraszerelhető fogast, szőnyeget stb. nem írom, mert az tök opcionális, meg nem is emlékszem milyet vettek, de pár ezerért lehet kapni, nem szükséges előszoba falat venni 30 ezerért, már rég nem is divat amúgy sem.
Amúgy nem is rossz, a falaknak is jó a színe, meg jó színű textileket szedtek össze pl. székpárnának, függönynek stb. (ezek jó részét kapták úgy tudom)
Más kérdés, hogy nekem pl. ez nem felelt volna meg, én inkább úgy vagyok, hogy ha 10 dologra van szükségem, de nincs elég pénzem arra, hogy azt vegyem meg, amilyet tényleg szeretnék mindből, akkor inkább veszek kettőt és a másik nyolcat nélkülözöm addig, míg szépen össze nem jön annyi pénz, hogy lassanként megvegyem a többit is. Más meg úgy van vele, hogy inkább legyen meg mind a tíz, aztán vesz akármilyen ami rögtön kijön abból a pénzből, ami van neki.
Vegyétek meg, amit muszáj.
Én annak a híve vagyok, hogy inkább legyen kicsit üres, de majd ha gyűlik pénzem, akkor veszek olyat, ami tényleg tetszik.
Mondjuk az Ikeás bútorok között lehet találni olyat, ami jó is és olcsó is. Nekem is vannak onnan.
Szép meg attól lesz a lakás, ha jó hangulata van. A festés, a függöny, a szőnyeg nagyon meghatározó.
"Barátnőmék most vettek lakást, ők úgy döntöttek, hogy az egészet berendezik nagyjából, de olcsón."
Barátnődék elég buták, újan IKEA méregdrága, de használtan szinte tökéletes állapotban lehet beszerezni a termékeiket szinte féláron, csak eltart egy ideig amíg mindent sikerül összevadászni, pl. svedbutor.hu, vatera, stb.
7: Az Ikea nem méregdrága!
Rengeteg féle bútor van. Mindenféle árkategóriában. Van pl. gardrób 30 ezerét és 200 ezerért is.
AZ Ikea, Jysk elég olcsók, és ehhez képest vannak tűrhető, modern bútoraik is, amik nem úgy néznek ki, mintha a nagymamádtól maradtak volna rád vagy mintha a szüleid leselejtezett 70-es évekbeli garnitúrája lenne...
Illetve érdemes még vaterán vagy hasonló oldalakon keresgélni olyan bútorok után, amiknek pl. a formája megfelelne, csak át kellene festetni vagy húzatni, mert az olcsón megoldható (linkelek pár példát lejjebb).
Illetve van sok DIY tipp is, amit nagyon olcsón elő lehet állítani:
pár zöldséges láda, festék:
pár faléc (barkácsáruházban 150ft métere az ilyen vékonyaknak)
ocsmány szoci bútorból szépet:
és ennyit tud változtatni egy új kárpit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!