Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogy lehet az, hogy vidéki...

Hogy lehet az, hogy vidéki városok sokkal korral haladóbbak, modernebbek, mint Budapest?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy Budapesten szinte az összes lakás rohad, ódivatú, vidéki városoknál pedig rengeteg az újépítésű modern? Én ezt nem értem. Albérletben, pl. Pesten lehetetlen 50 nm-es minimal design-os lakást találni 50 ezerért, vidéken meg akár 60 nm-eset is kifoghatsz 50-ért fullextrával. Miért van az, hogy Budapesten luxusnak számít a távirányítós gardróbajtó, sarokkád, légkondi, villanysütő, meg sötétbarna egybefüggő szalagparketta? Ez lenne ma az általános, semmi luxus nincs benne, csak korral haladás.
2015. dec. 2. 22:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Azért vidéki városok közt is van lepukkant bőven. A napi kétszer egy óra utazás meg van akinek vállalható, van akinek nem.

Amúgy ha olvasnál újságot, tudnád hogy Bp-en hiány van albérletből, vidéken meg túlkínálat. Attól még Bp-en is vannak modernek, meg vidéken is vannak felújítatlanok, csak az ár más. Az hogy épp nem találsz, nem azt jelenti hogy nincs, hanem azt hogy ki van adva.

A távirányítós gardróbajtó minek?

2015. dec. 3. 00:28
 12/22 A kérdező kommentje:

9: Jaja, jól látod. Város vezetéstől is függ, meg rengeteg vidéki nagyvárosban az összeszokott közepes tempójú légkör alakítja, szépíti, formálja a várost. Pesten ez nem működik, túl nagy, túl nagy a versengés, és túl sok a kerület, hogy fejlődjön egy összetartó egészként.

Én amúgy így látom: vidéki városban elvégzik a fiatalok az általánost meg gimit, majd fősuli vagy egyetem, leginkább Pesten. Így nekik jó összeköltözve a lyuk, majd ha dolgoznak már, még mindig jó a lyuk, ha meg összejön a pénz, akkor vesznek egy lakást, vagy városban, vagy vidéken. Ha a fővárosban, akkor az már az övék, szóval kiesik az albérlet szépsége kategóriából, viszont amit vesznek, sokszor az is felújítandó lehet csak, mert nem fogják érte lebontani az egész lakóépületet, társasházat, stb., így a lakás váza már ódivatú, vagy rohad. Az albérlet meg azért magas, mert a sok fiatalt rá lehet venni. Hogy összeköltözzenek lyukba tanulás mellett, fizetik a tulajnak a 160-180-akat, mert kénytelenek, tulaj jól jár sok a pénz, fiatal jól jár mert fiatal, beszippantja a pezsgés, és észre sem veszi, hogy hol is lakik, miért fizet.

Az utazás nem is lehetne téma, hogy már írtam, mert kb. 1 órás útra is diákkal vagy munkahelyi támogatással 10-20 e lehet a bérlet, anélkül meg 40-50 körül, szóval még úgy is csak 90-100 körülire rúgná egy designos, 60 nm-es kecó a fővárosban.

2015. dec. 3. 01:09
 13/22 anonim ***** válasza:
62%
180+rezsiért már 70 nm-es fullra berendezett újépítésűt kapsz, szinte bárhol. :) Mondjuk az elektromos gardróbajtó tényleg minek? A sarokkád kényelmetlen, a légkondi meg a villanysütő meg alap. Azt próbáld meg felfogni, hogy attól még hogy ez neked luxusnak számít, másnak más dolgok fontosak. Meg hogy kiadásra másképp rendezünk be lakást, mint saját használatra.
2015. dec. 3. 08:22
 14/22 anonim válasza:
100%
1. Kiváncsi vagyok, ha az itt okoskodók egyike vezetné Budapestet, akkor hogy nézne ki a város? Lehet, hogy még így se, mint ahogy most! 2 millió emberről beszélünk, nem 80-100 ezerről mint egy vidéki nagyvárosban, ráadásul nagyságrendekkel nagyobb területen! 2. Attól meg, hogy egy lakás nem full extrás, attól még lehet, hogy kényelmes és a tulajnak megfelel.
2015. dec. 5. 15:41
 15/22 anonim ***** válasza:
Miért is kiváltságos a fővárosban élni? És egy nagyváros miért is vidék? vidék=falu. Legalábbis nálam, de szerintem minden normális embernél
2015. dec. 6. 17:33
 16/22 anonim válasza:
Szerintem se kiváltság a fővárosban élni, pedig én ott élek és utálom. Tömeg, zaj, kosz, frusztrált, ideges emberek stb. Vidéken szívesebben élnék. Kár, hogy a szüleim annak idején felköltöztek Pestre, még ha részben kényszerből tették, akkor is... Mindkettőnek van előnye és hátránya is, de én szivesebben élnék vidéken (falun, nem városban).
2015. dec. 7. 13:28
 17/22 A kérdező kommentje:

Ez általában így szokott lenni, aki városban nő fel, az vidékre menne, aki vidéken az meg városba. Kb. olyan, mint egy tengerparti utazás, szívesen mennél oda bármikor, de ott élni már eléggé pokol lenne. Kivéve, ha nem valami fejlett város partja.

Szerintem a legjobb a vidéki nagyvárosok, ott minden megvan és kellően sok a zöld is. És tudsz hol hugyozni.:)

2015. dec. 7. 18:10
 18/22 anonim ***** válasza:
Én városban nőttem fel, és láttam párszor azt, amit vidéknek hívnak... nincs az az isten. :) Eddig senki meg nem tudta magyarázni, miért adja a fejét önszántából ilyenre.
2015. dec. 8. 01:02
 19/22 A kérdező kommentje:
Pedig létezik, nézd csak meg a Bor, Mámor, Provence c. filmet..:) Én is bár nagyon sokat lógok a belvárosban, sosem költöznék be. Maximum ha valami párkapcsolat kérdés vinne oda. Vidéki nagyvárosokban az egy szerintem máshol nem tapasztalható élmény, hogy éjszaka sokszor egyedül állhatsz teljes csendben a város csillogásában. Ha későn jövök valahonnan haza, én imádom ezt az érzést. Mintha New York-ban a Time Square fényeiben csak te állnál éjszaka.:)
2015. dec. 8. 03:50
 20/22 anonim ***** válasza:
Az hogy "bent lógsz", nagyon más ahhoz képest, mint amikor ott laksz. De ehhez bent kell élni. Nem lehet elmagyarázni.
2015. dec. 8. 07:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!