Te hogyan döntenél?
Külföldön élünk. Konyhát szeretnénk felújítani. 1247000 lenne kábé a konyhabútor. Odakinn.Ezenkívűl még vannak egyéb munkálatok a konyhán. Itthon most kértünk árajánlatot kábé ugyanaz a konyha kiszállítással együtt 900000, de kábé 80000 ebből le tud jönni, mert a kamraszekrény fém szerkezetéről le tudunk mondani.
Ami mellette szól:
Kábé 6-700 ezrem van itthon forintban, és az úgy is csak veszítene az értékéből évről évre, ahhoz túl kevés, hogy befektessem valamibe.
Olcsóbb
Testreszabottabb. Odakinn olyan csapot, amit szerettem volna, nem tudnak nekem biztosítani (A csap nagyon fontos nekem)
Apukám azt mondta, lehet alkudni az árból általában.
Ami ellene szól:
Kockázatos: Mi van, ha szállításnál valami becsúszik, megrongálódik a bútor?
Apu mondta, hogy előfordul, hogy mondanak egy összeget a magyar szakemberek, hogy ennyi meg annyi és aztán a végösszeg mégis magasabb, mert kitalálják, hogy ennek meg annak felment az ára.
A fickó első nekifutásra személyes megbeszéléskor igen körültekintő volt, viszont az árajánlat megadása nyögve nyelősen ment, úgy kellett kikönyörögni tőle. Azt mondta több, mint 3 hete, mikor ajánlatot kértünk, hogy az első héten biztos nem tudja megcsinálni, de a következőn igen. Ígérte, hogy majd elküldi telefonon. Több, mint 3 hét elteltével én telefonáltam rá délelőtt, hogy mi van, mondta, hogy fél óra múlva hívjam vissza, vannak nála. Aztán azt, hogy délután elküldi, még csinálja. Zárás előtt felhívtam, mondta, hogy estefelé lesz meg. Este 8-ra lett kábé kész. Tehát addig le se srta, délután- estefelé hajította össze. Ezzel a hozzáállással elhigyjem, hogy komolyan dolgozik? Viszont elég nagy cég. Vagy ez normális? Apukám azt mondja, ő elhajtaná.
Nem tudom, mert csak spórolnék vele, az meg mehetne másra, mert van még mit felújítani a lakáson-lakás körül.
Most még itt vagyok Magyarországon, de csütörtökön megyek haza, már személyesen nem tudok bemenni, de telefonon ugye akárhonnan fel tudom hívni. A kifizetés, átvétel-szállítás problémáját megoldjuk, az nem gond.
Igen is meg nem is...
Magyarországon ez "normális". Ahogy az is, hogy a gyártók, szolgáltatók többsége nem tisztességes. Ahogy ez a fickó sem! Akinek nincs hátsó szándéka, rejtegetnivalója (árban, minőségben, szolgáltatásban), az egyenes, őszinte, szívesen ad árajánlatot, időpontot, nem halogat.
A szállításban még annyira sem bíznék: külföldi szolgáltatónál (legalábbis én Németországban élek, itt így van), ha meghibásodik valami a fuvar során, a feladó ingyenesen kicseréli (mivel a fuvarcéget is ő választotta ki, ő felel érte, jogilag is). Nem hogy még te fizess, ha valami szarul jön ki, álljon már meg a menet.
Őszintén szólva 1.300.000 kb nem sok egy konyhabútorra, 4000 EUR, ez gyakorlatilag a legalja egy átlagos nagyságú konyhának, amiért már normális minőséget lehet kapni. Inkább válaszd ezt, ha ennél bízhatsz a szolgáltatóban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!