Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Albérlet kipofozása, de hogyan?

Albérlet kipofozása, de hogyan?

Figyelt kérdés
23 éves egyetemista fiú vagyok. Az albérlet, ahova most költözök egy régi orosz laktanya fillingű panel kislakás. Elég puruttya,de nem engedhettem meg a drágább lakást. A falak sárga foltosak, régi nagymamabútorokkal, de szeretném kipofozni. Olcsó,(egyetemista pénztárcához mért) de mutatós ötleteket várnék, hogy fiatalossá, modernebbé tehessem a pecót. Nagyon köszönöm előre is!

2014. aug. 28. 21:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős érzés. Anno én is laktam ilyen albérletben. Ketten béreltük az egyik haverommal. Mi megbeszéltük a tulajjal, hogy mi kifestjük a lakást, a festék árát pedig levonjuk a bérleti díjból. Kicsit győzködni kellett, de végül belement. Esténként legletteltük, lecsiszoltuk a falakat és az egyik hétvégén kifestettük az összes helyiséget (konyha, fürdő, előszoba, két szoba, wc). Nem szántunk mi sem sok pénzt rá, de mivel mi néhány évre terveztünk, így vettünk az új színekhez illő kiegészítőket (pl. vécé ülőke, vécé papír tartó és kefe, edényszárogató, stb.). A barátnőm (most már feleségem) nagy virágmániás, így tőle kaptam egy csomó szobanövényt (akkor még nem laktunk együtt), illetve egy modern ágytakarót hozzáillő függönnyel. Nagyon feldobta a szobát. Az öreg íróasztalt elvitettem a tulajjal, az ösztöndíjból vettem egy modern íróasztalt és széket. A nővéremtől kaptam egy modern szőnyeget, így a régi porfogót is elvitettem a tulajjal. Az IKEA-ban vettem néhány ezer forintért egy halogén állólámpát, az is nagyot dobott az összhangon. Nem kell nagy összegekre gondolni, én sem költöttem volna vagyonokat egy albérletre.
2014. aug. 28. 21:40
 2/3 anonim ***** válasza:
Fesd ki a lakást, kérd meg a tulajt, hogy vigye el a bútorokat. Szerezz be egy franciaágy méretű szivacs matracot ágynak, takard le valamilyen műszörmével. Ha fonott kerti bútort teszel be a szobába, az olcsó, és megfelelő. Lámpabúrát te is tudsz készíteni, luftballont bekensz tapétaragasztóval, körbetekered madzaggal, ha megszáradt a ragasztó kipukkasztod a lufit, és kész is a lámpabúra.
2014. aug. 28. 22:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Valóban kompromisszumot köthetsz a tulajjal, mert ha később ott hagyod a lakást, de már úgy, hogy kipofoztad, értelemszerűen Ő is többet kérhet majd érte a következő lakóktól =-)

Sajnos én még nem tehetem meg, de majd ha egyszer lesz saját lakásom, 100%, hogy elmegyek egy szeméttelepre, összeszedek ott mindenféle lim-lomot és egyedi bútorokat gyártok magamnak hegesztéssel.

Pl.: négy motor kipufogóból, egy túlméretezett kormányból vagy esetleg hosszú láncból és egy olcsó, kb. 2000-3000 forintos kerek üveglapból fantasztikus kis kávézó asztalkát lehet csinálni =-)

Mozgasd meg a fantáziádat! =-) Például vegyél fehér festéket, fesd le az egész lakást és fogadj fel profi graffitiseket, hogy pingáljanak a falra egy olyan szuper képet, ami a főbérlőnek és neked is megfelel =-) Vagy szimplán csak a fehér falra tegyél bakelit-lemezeket, képeket, vagy valamilyen különleges mintát rajzolj rá te magad, esetleg vehetsz néhány olcsóbb festéket is és saját, egyedi ízlés szerint változtathatod meg a falakat.

Olcsó megoldást akarsz? Tégy is érte, hogy jól érezd magad ott, ahol vagy! Szánj rá pár órát - nem veszítesz az életedből semmit - és nézegess ötletek után a neten! Olyan - pozitív értelemben - nevetségesen egyszerű ötletek vannak, hogy nem is gondolnád!

De ha gondolod, írj nekem emailt, elutazok hozzád, felmérem a lakást és teljesen ingyen - mondom nem kell fizetned érte! - ellátlak szuper tanácsokkal, miután szemrevételeztem a lakást =D

2014. aug. 29. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!