Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogy rendeznéd be ezt a lakást?

Hogy rendeznéd be ezt a lakást?

Figyelt kérdés

[link]

Mi most azt tervezzük, hogy a nagyszoba nappali-hálószoba lesz, a kicsi pedig étkező. Ám ha jön hozzánk valaki vendégségbe? A másik opció, hogy a kisebb szobából csinálunk egy hálószobát, a nagyból pedig nappali + étkező lesz. A felmerülő kétely: nem lesz túl messze a konyhától? Továbbá még abban kérem a segítségeteket, hogy hogyan oldjam meg az elválasztást! Mi legyen az ajtókkal? A konyhánál még bent van a keret, de annak sincs semmi funkciója. A kisebb szobánál az ajtó jó, ha hálószoba lesz. És ha étkező? Legyen boltív? Nagyon tanácstalan vagyok, kérlek, segítsetek!

2014. jan. 17. 11:40
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Az előszobába egy elemes előszobabútort szeretnék, a beépített szekrényt első dolgom lesz kiverni. A konyha mérete miatt várhatóan az előszobában lesz a hűtő is. A hálószobába akkor viszont elképzelhető, hogy becsempészünk egy nagyobb méretű gardróbot. Fekvő pozíción kívül nagyon mást nem fogunk tudni felvenni ugyan, de köszi a tippet! :)
2014. jan. 17. 12:10
 12/12 anonim ***** válasza:

Hát legszívesebben őszintén szólva szétverném a konyhát és a fürdőt, és teljesen máshova tenném, de gondolom ez nem fér bele a költségvetésbe.

A meglévő falakkal dolgozva ütnék egy rohadt nagy boltívet a nagyszobára, a kisszoba-nagyszoba közti ajtót befalaznám, a nagyszobában a térválasztó falat kiverném és a helyére tenném az étkezőt a nagyszobába. Esetlegesen egy polcsorral vagy térválasztóval (homályos üveg tolóajtó, panel"függöny") elválasztva. A képen csak egy jelölésértékű izét tettem oda.

[link]

[link]

[link]

A kisszobát megtartanám hálónak. A konyhát is a helyén hagyom, az ajtót nem muszáj betenni, bár a pára és a szagok miatt nem árt. a fény miatt üvegajtót raknék.

Ha lehetséges, a wc-t és a fürdőt egybenyitnám, úgy egy nagyobb és jobban használható helyiséget kapnánk. A mosógépet a konyhába tenném, ha megoldható a víz(így még több hely maradna a fürdőben, és egy egész kényelmes helység lehetne). A kád mögé csempéből beépítenék egy polcsort, valahogy így:

[link] (tehát oda, ahova a polcot tettem a rajzon)

A konyhába nem tettem fali szekrényeket mert nem tudom van-e ablak. A rajzon nincs, de még nem láttam ablak nélküli konyhát soha. Nem felejtetted le?

A nappaliba vagy a kanapé, vagy a tv fölé több sor polcot/üvegajtós vitrint tennék, a tárolóhely növelése érdekében. Az étkező résznél a jobboldali szekrény egy tálaló szeretne lenni.

Egyébként egy 54m2-es lakásban SEMMI nem lesz túl messz a konyhától, ne aggódj. Jól van az étkező a nappaliban.

Az erkélyt már lusta voltam rárajzolni. Remélem jó valamire a kissé összecsapott, és nem túl kreatív munkám (lévén falakat nem akartam mozgatni, mert nem tudom mennyire akarjátok megbontani).

[link]

Ha jobb oldalt az "open design"-ra kattintasz, akkor szerkesztheted és 3d-ben is megtekintheted.

2014. jan. 18. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!