Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogyan tudnám viszonylag...

Hogyan tudnám viszonylag olcsón átalakítani a szobám, hogy olyan középkori hangulatú legyen?

Figyelt kérdés

Szóval, a cél egy középkori szobabelső, ami azért mégis kényelmes, de hangulatos. Nem túl élénk, mivel nem szeretem túlzottan az élénk színeket és a fényt. Leginkább a gótikus stílus tetszik (habár az nem épp középkori, de na :) ).

Hajópadlóm van. Sajnos a bútoraim nem túl régiesek, de ezen már nem tudok változtatni. Az utóbbi időben kerestem pár állatbőrt, konkrétan egy vaddisznó "prémet" szeretnék a falamra tenni. A világítást minimalizáltam, leginkább gyertyákkal (rengeteggel :) ) szeretnék világítani.

A szobám világos kék, nem éppen illik ebbe a közegbe, de nincs túl sok ötletem, milyenre fessem át, vagy mit kezdjek vele. Francia ágyam van a sarokban, rögtön az ablak alatt - a probléma, hogy élénk színű, virágmintás. Szeretnék még egy (mű)szőrmét az ágyam mellé, ami szőnyegként funkcionálna. Szeretnék beszerezni egy kovácsolt vas csillárt, vagy valami hasonlót, ami beleillik ebbe a képbe. Van igazából a szobám két szobának felel meg, egy széles boltívvel van egybenyitva kb. 2 kamra nagyságú tér. Ezt szeretném újra szétválasztani egy vastag függönnyel.

Szóval, várom az ötleteket, hogy hogyan, mit és miből. Örülnék mindenféle DIY-csináld magad ötletnek is, sőt, az volna a legjobb. Illetve, lényeges szempont lenne még, hogy ne legyen olyan égbekiáltóan költséges.

Előre is köszönöm, ha valakinek van ötlete, és megosztja velem! :)

2013. júl. 6. 02:16
1 2 3
 21/24 TappancsMancs ***** válasza:

Tudom hosszúnak hosszú volt na ez igaz, akit érdekel is amit szeretne annak még rövid is lehetett volna akár. Mindegy mondjuk, legyen hosszú. Egész röviden így hangzana.

----------

A gótikus az is középkor. El kéne dönteni a gazdagok díszesebb szobái tetszenek, vagy az átlagemberek vidéki házbelsői, ez a kérdésből nem derült ki. Amiket próbálj meg venni lehetőleg használtan és felújítandót:

- faragott bútorok

- faragott vasalt faládák (szekrényként)

- pad (párnákkal)

- kovácsolt vas dolgok (zárak, pántok, gyertyatartó, csillár)

- álló óra

- olajfestmények (gótikus stílusúak)(sok festmény)

- falikárpit

- szőnyeg

- baldahinos ágy

- selyem, brokát, bársony (amire futja)

- egyéb korra jellemző dolgok (vasalt kis fadoboz stb)

A bútorokat ha nem tudod lecserélni fessed le mélybarnára, gótikus az nem lesz de színében illeszkedni fog. Falakat át kellene festeni sárgára vagy fehérre. A téglamintás tapéta szerintem gagyi cucc de tény, hogy menne hozzá mert olyan várkastélyos dolog. Vastag függöny menne hozzá pl vörös, hajópadló is amire kellene egy mintás szőnyeg.

----------

A dolog nehézsége itt pont az, hogy egy bármelyik kor drága szobabelsőjét azt nem annyira lehet olcsón utánozni se. Pár olyan dolgot lehet betenni ami kérdéses mi jön ki belőle. Kicsit olyan az igény hogy hogyan lehetne utánozni egy luxusotthont olcsón? Ha a kérdező küld a szobájáról több képet is meg lehetne nézni neki/neked valamit ami olcsón és talán olyan lenne. De a gazdagok stílusa nem fog menni max egy közepesebb.

Így jó? :)

2013. júl. 8. 13:23
 22/24 TappancsMancs ***** válasza:

Felújított gótikus kastély. Itt a bútorok azok és a szőnyeg, a többi szépen hozzáilesztett pótlás.

[link]

[link]

[link]

Ez meg a gazdagoké de ebből ugyan mit tudna leutánozni ?(Dózse-palota, Velence)

[link]

Marad max egy közepesen ixpezív.

2013. júl. 8. 13:35
 23/24 TappancsMancs ***** válasza:

Nos szóval 19-es kedves tényleg amit írtál csak nincs sok realitás benne.

"Vannak olyan semleges stílusok, amiket textilekkel, dísztárgyakkal ki lehet alakítani az átlagos bútorok között."

Ez mondjuk egy lehetőség bizonyos megoldásokra, csak mondjuk a gótikus az nem egy semleges stílus. Mondhatnál rá példát is és megnézhetnénk esetleg, csak kétlem kicsit. A gótikára a faragott bútor a legjellemzőbb, ha azt kivesszük mi marad?

Jó azért lehet valamit megpróbálni én szándékosan mondtam reálisabban a témát. Meg nekem is volt 18 évesen "japán" szobám. :D

"Egyébként pont tavaly vettem a vaterán nyolc égős hatalmas kovácsoltvas hatású csillárt 9 ezerért."

Akkor olcsón számoljuk át mi kellhetne neki.

csillár

mondjuk 1db gyertyatartó

ágy festése

ágytakaró csere

műszőrme vagy egy szőnyeg

vastag függöny

fal festése

Ez ha még simán belefér akkor meg lehet próbálkozni vele. Minél több dolog annál jobban hasonlíthat és minél kevesebb annál kevésbé fog hasonlítani. Végül is a rászánható összegről nem volt szó.

2013. júl. 8. 14:05
 24/24 TappancsMancs ***** válasza:
Úgy tapétáztunk a "japán" szobában hogy elfogyott a tapéta és 10-20 cm-es (komolyan) darabokból rakosgattuk ki az egyik sarkot. Mondjuk jót röhögtünk :D
2013. júl. 8. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!