Hogyan tudnám viszonylag olcsón átalakítani a szobám, hogy olyan középkori hangulatú legyen?
Szóval, a cél egy középkori szobabelső, ami azért mégis kényelmes, de hangulatos. Nem túl élénk, mivel nem szeretem túlzottan az élénk színeket és a fényt. Leginkább a gótikus stílus tetszik (habár az nem épp középkori, de na :) ).
Hajópadlóm van. Sajnos a bútoraim nem túl régiesek, de ezen már nem tudok változtatni. Az utóbbi időben kerestem pár állatbőrt, konkrétan egy vaddisznó "prémet" szeretnék a falamra tenni. A világítást minimalizáltam, leginkább gyertyákkal (rengeteggel :) ) szeretnék világítani.
A szobám világos kék, nem éppen illik ebbe a közegbe, de nincs túl sok ötletem, milyenre fessem át, vagy mit kezdjek vele. Francia ágyam van a sarokban, rögtön az ablak alatt - a probléma, hogy élénk színű, virágmintás. Szeretnék még egy (mű)szőrmét az ágyam mellé, ami szőnyegként funkcionálna. Szeretnék beszerezni egy kovácsolt vas csillárt, vagy valami hasonlót, ami beleillik ebbe a képbe. Van igazából a szobám két szobának felel meg, egy széles boltívvel van egybenyitva kb. 2 kamra nagyságú tér. Ezt szeretném újra szétválasztani egy vastag függönnyel.
Szóval, várom az ötleteket, hogy hogyan, mit és miből. Örülnék mindenféle DIY-csináld magad ötletnek is, sőt, az volna a legjobb. Illetve, lényeges szempont lenne még, hogy ne legyen olyan égbekiáltóan költséges.
Előre is köszönöm, ha valakinek van ötlete, és megosztja velem! :)
Nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat, és főleg a pontosításokat - mert bár 8 évig művészettörténetis iskolába jártam, úgy látszik ennyi év után mégsem maradt meg minden teljesen. :)
Nos igen, a bútorokat valóban nem lehetne sehogyan máshogy tökéletesen megoldani, csak lecseréléssel. Illetve a pác... gondolom a jelenlegiekkel az (sem) működne. Mivel diák vagyok, és nincs túl sok bejövetelem, így nyilván nem azt várom, hogy ha egy művészettörténész belép a szobámba, akkor elismerően bólintson... szóval a korhűség másodlagos, ha nem több, inkább a hangulat a lényeg. Nem érzem jól magam modern dolgok közt - írom ezt PC-ről. :D
Ami kérdés volt, hogy melyik társadalmi rétegre gondoltam. Természetesen nem a paraszti rétegre, sem a polgárságra, hanem azokra, akik valóban megadták a módját. Ár szempontjából igazából mindegy, mert a tökéletesen korhű dolgokat se a paraszti, se a (gazdag)nemes rétegből sem engedhetem meg magamnak. Szóval maradnak az utánzatok, amik azért talán valamennyire visszahozzák a hangulatot.
Ezen kívül tetszett még a rusztikus enteriőr is, de azt túl modernnek találtam (első link, a többi nem tetszett, vagy csak nem tudnám elképzelni magamnak).
A sötétséggel nem lesz probléma. Alapból egy borongós személyiségnek tartanak, nem szeretem a fényt és a meleget... meg is kapom érte állandóan, hogy "vámpír" vagyok. :)
Gondolom erre a hangulatra vágysz, nem arra, hogy művészettörténet oktatást tartsanak.
Ami viszont igaz, ilyet akkor érsz el, ha mindent kiraksz, amid van és mindent lecserélsz. Pusztán textilekkel, meg gyertyákkal nem lesz ilyen. Ennek a stílusnak a bútorok az alapjai, meg a színek, és nálad se a bútorok, se a fal szín nem stimmel egyáltalán.
Azért ahhoz elég sok gyertya kéne, hogy "ne aludjak nyugodtan". :) Annyit azért nem terveztem, de most jót mosolyogtam. :)
A többieknek köszönöm a válaszokat, megpróbálom megtenni amit meg tudok.
"Ennek a stílusnak és minden lakberendezésnek a bútorok az alapjai."
Vannak olyan semleges stílusok, amiket textilekkel, dísztárgyakkal ki lehet alakítani az átlagos bútorok között.
Egyébként pont abból ítélve, hogy diák teljesen egyértelmű, hogy mit akar elérni goth stílus alatt, nem hinném, ráadásul elég részletes leírást is írt, biztos nem fogja helyettesíteni egy trópusi nyaraló stílus. Ami szintén ugyanolyan drága lenne, biztos láttad már a trópusi fa bútorok mennyik.
Egyébként pont tavaly vettem a vaterán nyolc égős hatalmas kovácsoltvas hatású csillárt 9 ezerért.
Értem én a jó szándékot, de nem sok értelme volt a két oldalnyi válaszodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!