Segítség! Melyik tapétát választanátok a helyemben? (kép)
Sziasztok!
Festés előtt állok, és úgy döntöttem, hogy a szobám úgy lesz megcsinálva, hogy egy adott színnel ki lesz festve, és a leghangsúlyosabb falon lesz 3 vagy 4 csíkban tapéta, olyan, ami illik a színhez. Kis méretű, tetőtéri szobám van. Ezek a minták, amik közül nem tudok dönteni. Szerintetek?
1. [link]
2. [link]
3. [link]
Nagyon köszönöm a 29-es bemutatóját. Látszik rajta, hogy a szép és esetleg valóban drága tapétából max 1 tekercset használtak fel a szoba díszítésére. És mind nagyon ízlésesen van megoldva. Nem olyan mint egy iroda, vagy egy fogorvosi rendelő. Kevés pénzből is lehet ízléses otthonos szép színes szobát készíteni. A színeknek pedig hangulatbefolyásoló hatásuk van, ami nem mellékes mondjuk egy nyugalmat igénylő hálószoba esetében. Ugyan így egy nappaliban is lehet ízléses, hangulatemelő díszítést is alkalmazni.
Nekem semmi bajom a fehér falakkal. Az vbántja a csőrömet, hogy hy valaki azért mert a fehéret szereti, színte le akarja gyalulni a mások véleményét. Nem azt szerette volna senki, hogy olyan szobákat készítsen a kérdező amilyeneket többen is mutattunk, hanem esetleg ötleteket meríthet a dekoráláshoz. És igazán olcsón is meg lehet oldani a díszítést, csak fantázia kell hozzá.
A fehérhez pedig annyit tennék még hozzá, hogy ha fehér falakat tervezek, akkor a bútorzat lesz drágább, mert a fehéret kell feldobni valamivel, és akkor a belső berendezésnek kell igazán ütősnek lennie. Ez mind látható a fehér falakkal határolt képeken. Bár fiatal vagyok de terveztem már jó pár szobabelsőt ahhoz, hogy tisztában legyek azzal, hogy a teljesen letisztult mondjuk fehér falakhoz ugyancsak bele kellett nyúlni a megrendelő pénztárcájába az ideális állapotok eléréséhez.
Bele kell gondolni, hogy mi az olcsóbb? 1-2 tekercs tapéta, vagy mondjuk egy esztétikus bútor. A színekkel a meglévő bútorokhoz lehet alakítani a környezetet.
Tehát lehet szeretni, és propagálni a fehér falakat, mert adott esetben az is lehet szép, de azt úgy tedd, hogy ne ócsárold mások ízlését.
Nézd meg a neten mondjuk Kordáék villáját. Teli vannak színekkel, és mégsem ízléstelen, pedig nem a legmodernebb bútorokkal vannak berendezve. Jó, ez drága, de a drágából kiragadva egy kevés, rendkívül feldobhatja a szoba hangulatát. És az a két kislány, akinek a kérdés elején bemutatott képeken a lila és bíbor szobát készítettem nagyon boldog a szép színes szobájával.
És a Micimackós szobát ha látnád élőben igazán nem mondhatod, hogy egy gyerek részére ingerszegény. Sőt este lámpaoltás után a hófehér fal átalakul tiszta csillagos égbolttá, amiről világítanak a csillagok és a bolygók.
És a csillagos égbolt elkészítése a foszforeszkáló bolygókkal sem került többe, mint 26000 Forint. És ezt ha elosztod 15 m2 -rrel, akkor kiderül, hogy 1 m2 csak 1700 forintnak felel meg. Olcsóbb mint egy tapéta, vagy egy nagyon jó minőségű festék. Ugye azért azt tudod, hogy a festékek között is vannak ám árak, mert nem minden festék Tesco gazdaságos áron van.
"Olyan véleményt kért,amit meg tud valósítani."
Na ez az. Olyanokat mutattam pont és nem a bútorok drága voltát mutattam bennük! A színek harmóniáját! Ez nem ugyanaz! Lehet rendkívül drága egy bútor és ízléstelen is egyben. Meg lehet olcsóbb és még is kellemes darab. Becsapják a szemet ám.
"Becsapják a szemet ám."
De nagyon!
És mivel a kérdezőnek meglévő bútorai vannak, ahhoz kell alakítani a falakat. És az nagy valószínűség szerint nem olyan modernek, mit a bemutatott új fehér luxusszobákban, ami a képeiden vannak.
Az utóbbi sorozatban van egy kép, ami függőlegesen csíkos felet ábrázol, a bútor színeihez alkalmazkodva.
Az az igazi példa, hogy miként lehet olcsón szép színekkel befolyásolni a környezetet. És azt sem hiszem el, hogy az összes bemutatott kép közül bármelyiket is szégyellni kellene, ha mondjuk oda barátokat hívnának.
Szép lehet a fehér is, csak nem erőltesd! Legyen az is egy választási lehetőség a sok közül. Mivel a kérdező színeket szeretne, inkább a sok bemutatott kép közül kellene választani akár részmegoldásokat is.
Azt is eltudom képzelni, hogy szép fehérek a falak, de egy falat mondjuk a fehérből kiindulva sötétíteni valamilyen szín csíkjaival. És akkor már is nem olyan lapos az egész.
Ezt a színt pedig lehet a környező bútorok színeihez harmonizálni.
Csak segítség képen csatolok pár képet, hogy én miként dolgozok a színekkel. És ráadásul a fehér kombinációit is alkalmazva. elsőnek két hasonló fal, különböző színnel mennyire más képet mutat. Az erős lila egy később rétbútorokkal berendezett nappali lett, ami nagyon figyelemfelkeltő. A másik mustárszínű, pedig az ebédlő lett. Nagy a különbség.
Azután egy 10 éves gyereknek készült világoskék, fehér kombináció, ami arra sarkallta később a kissrácot, hogy a csíkoknak megfelelően rendezett formában ragassza a falra a képeit, posztereit.
Ezután egy fehér falat mutatok. Ide tényleg nem lett volna szabad bármi figyelemelterelő színt, vagy mintát tenni, mert a szűk keresztmetszet miatt zsúfolt vibráló lett volna az előszoba.
Ezután fehér falakkal kombinált színeket mutatok. A tiszta fehér elég lapossá tette volna a szobákat. A nappali az elég világos, A háló pedig harmonikus lett a képpel.
Példa a fehér kombinálására.
" mivel a kérdezőnek meglévő bútorai vannak, ahhoz kell alakítani a falakat. És az nagy valószínűség szerint nem olyan modernek, mit a bemutatott új fehér luxusszobákban, ami a képeiden vannak."
Hát igen az olcsó gyorsan "tervezett" bútorokkal ez a gond, hogy alapból meg se kellene venni. Az olcsóknak kb a 80-90 %-a ízléstelen, gyors választékbővítésre készül, nem is foglalkoznak vele a tervezésnél. A középárúaknál meg úgy a fele szintén pocsék, de ott már variálnak vele ami látszik rajtuk, csak még sem sikerülnek. Azokat meg úgy tervezik, hogy a pillanatnyi divat látszat-küllemének megfeleljenek, felkapják hogy "hű" de csak ötletekben merül ki az egész.
Szerintem amúgy ha valaki már megvett egy vacakot azt csak tovább ficamítani lehet egy "ütős" tapétával, nem hozza helyre hanem csak tovább ront az összképen. Ami meg a modernséget illeti én pl nem azt mutatom a modernebb képekkel, hogy a modern bútor a jó. Lehet a modern is,a klasszikus is és egy normál stílusú is (így egyszerűbb kategóriákban) ízléses, jól megtervezett és ízléstelen fércmunka. Ez igaz arra is hogy drága és olcsóbb is lehet kellemes és még sem szép.
"Az utóbbi sorozatban van egy kép, ami függőlegesen csíkos felet ábrázol, a bútor színeihez alkalmazkodva.
Az az igazi példa, hogy miként lehet olcsón szép színekkel befolyásolni a környezetet. És azt sem hiszem el, hogy az összes bemutatott kép közül bármelyiket is szégyellni kellene, ha mondjuk oda barátokat hívnának."
Gondolom ezt mondod: [link]
Ennél szerintem az a bukfences, hogy teljesen azonos a bútor és a fal színe amitől siváran egyhangú. Kicsit lehetett volna más a szín vagy a tónusuk ami mehetett volna egymáshoz, de még sem egyformaság lenne az eredménye.
"Szép lehet a fehér is, csak nem erőltesd! Legyen az is egy választási lehetőség a sok közül."
Ez az a típusú válasz amit én is mondhatnék, hogy más ne erőltesse a harsány színeket. Nincs benne túl sok érv, olyan mint a "ne vedd el másoktól..." típusú válasz, amit szintén én is mondhatnék, hogy ne vegyék el a fehéret az emberektől. Szóval ezt inkább talán hagyjuk is.
"Azt is eltudom képzelni, hogy szép fehérek a falak, de egy falat mondjuk a fehérből kiindulva sötétíteni valamilyen szín csíkjaival. És akkor már is nem olyan lapos az egész."
Amikor egy fal egy színű, akár fehér akár más szín attól nem lesz lapos. Ez nekem olyan "design" duma ami érdekesen hangzik, csak se füle se farka.
A lila fal amit mutattál... Megfelelő egy tinilánynak. de még inkább egy kislánynak. Vagy egy libidóproblémás szexmániásnak, hogy talán feldobja kicsit. Vagy annak aki nem pihenni akar otthon, hanem muszáj megpróbálnia feldobnia az unalmas életét. Vagy annak aki minden "design" szöveget bekajál, hogy "hű lila fal" de jó ötlet.
A 10 éves gyereknek készült világoskék, fehér kombináció az más. A gyerekek és tinik más lap nem is érdemes idekeverni ezt.
Bírom a 36-os válaszait! Minden betűje csak a pocskondiázást szolgálja. Senki sem kért meg arra ,hogy leminősítsed a kérdező bútorait, ami esetleg szép is lehet, vagy éppen az ő ízlésének megfelelő. Fessük fehérre a szobáját, hogy legyen meg a lelki békéje.
Bár ilyen mentalitás mellett neki sosem lesz olyan, mert szerintem mindenben csak az ő véleménye lehet az igaz.
Sajnálom az ilyen embert!
A kérdezőnek meg kívánom, hogy találjon a sok ajánlat között olyant amit megtud valósítani a maga részére.
Kedves kérdező,hogy segítsünk is Neked. Ha sárga falat akarsz,akkor az utolsó, sárga csíkos tapétát válaszd. Szerintem! :)
a 80%-os válaszolóval ne foglalkozz, csak abban az esetben,ha vállalja,hogy a saját költségén kifesti és berendezi a szobádat olyan fehér bútorokkal és kiegészítőkkel,mert gondolom nincs rá pénzed,hogy vegyél új berendezést. Ha nincs rá pénzed,akkor teljesen felesleges válaszokat ad a 80%-os,mert nem ez volt a kérdés!
38ra
A pocskondiázás az más, én érthető, megérthető, megfigyelhető magyarázatokat adok erre. Attól mert elmondom miért nem szép és kellemes valami, az nem feltétlenül pocskondiázás. Ezek szerint ha tényleg nem esztétikus valami, akkor el se lehet mondani? Márpedig van ami nem az. Ez van. Szerintem nem kell mindent egyenlően szépnek kellemesnek elfogadni, mert vannak különbségek e téren.
"Senki sem kért meg arra ,hogy leminősítsed a kérdező bútorait"
Idézem akár, de a 36-osban nem AZ Ő bútorairól beszéltem, hanem a bútorokról általában. Azért ide másolom, ár egy szó sem volt benne az ő bútorairól.
"Hát igen az olcsó gyorsan "tervezett" bútorokkal ez a gond, hogy alapból meg se kellene venni. Az olcsóknak kb a 80-90 %-a ízléstelen, gyors választékbővítésre készül, nem is foglalkoznak vele a tervezésnél. A középárúaknál meg úgy a fele szintén pocsék, de ott már variálnak vele ami látszik rajtuk, csak még sem sikerülnek. Azokat meg úgy tervezik, hogy a pillanatnyi divat látszat-küllemének megfeleljenek, felkapják hogy "hű" de csak ötletekben merül ki az egész.
Szerintem amúgy ha valaki már megvett egy vacakot azt csak tovább ficamítani lehet egy "ütős" tapétával, nem hozza helyre hanem csak tovább ront az összképen. Ami meg a modernséget illeti én pl nem azt mutatom a modernebb képekkel, hogy a modern bútor a jó. Lehet a modern is,a klasszikus is és egy normál stílusú is (így egyszerűbb kategóriákban) ízléses, jól megtervezett és ízléstelen fércmunka. Ez igaz arra is hogy drága és olcsóbb is lehet kellemes és még sem szép."
39re
Az valóban meglehet, hogy nincs pénze új bútorokra, azért ettől még elmondtam a meglátásaimat úgy általában a bútorokról, hátha hasznos neki. A saját költségemen ugyan miért vállalnám? Ez az oldal nem azért van, hogy aki javasol valamit az fizeti is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!