Segítség! Melyik tapétát választanátok a helyemben? (kép)
Sziasztok!
Festés előtt állok, és úgy döntöttem, hogy a szobám úgy lesz megcsinálva, hogy egy adott színnel ki lesz festve, és a leghangsúlyosabb falon lesz 3 vagy 4 csíkban tapéta, olyan, ami illik a színhez. Kis méretű, tetőtéri szobám van. Ezek a minták, amik közül nem tudok dönteni. Szerintetek?
1. [link]
2. [link]
3. [link]
"Én speciál olyan tapétát teszek fel neked, amilyent csak akarsz. Ha akarod egy gőzmozdonyt, vagy esetleg a te arcképedet. "
Gőzmozdonyt? Az tiniknek való. Arcképemet? Minek egoista dolog.
Ezek mind csak ötletek, semmi más. Esztétikusnak és otthonosnak egyik sem mondható azokból amiket mutattál.
12-es. Nem jó a szövegértésed! Azzal kezdtem, hogy ezek mind tapéták. Az a nevük, hogy fesko tapéta.
Lehelet vékony, ezért nem látszik, hogy tapéta, hanem olyan mint ha a falra lenne festve. Amennyiben megunja valaki, egy réteg festékkel lefesthető, és tökéletes fehér falat kap utána. Ezután már a te ízlésednek is megfelel.
Azért hagyd meg a mintás falakat szoknak, akik szeretik. És ha valaki barokk mintát szeretne, az kapjon olyant. Az meg hogy ajánlottam azt hogy lehetőség van akár a saját arcképedet feltenni, az azért van, hogy lásd mekkora lehetőség van ebben a tapétában. Nem azt a mintát kapod, amit az üzletek kínálnak, hanem azt amit te szeretnél.
Lehet neked a fehér a kedvenced, de hagyd meg a választást mindenkinek, a saját ízlése szerint.
Azért elmondom neked, hogy a színekkel nagyon sokat lehet játszani, attól függ, hogy nappali élénk, figyelemfelkeltő, vagy nyugodt harmonikus hálóban kell feltenni.
Manapság a multi "kultúra" nyomja ezt a sok "design" ötletet amit ugye nem muszáj elfogadni és ettől hogy a nyomtatási technika képes kinyomtatni ma már kb bármit ettől még az nem lesz ízléses egy tapéta esetében sem. Nekem ez hogy a falon az lehet amit elképzelek gyerekjátéknak tűnik, beetetés, cukorka, hamm itt a csali, "megvalósíthatod" "önmagad". Aztán majd kitalálják a piros kilincset mert a fehér olyan unalmas. :) De lehet a kilincs csíkos is mert ne legyen unalmas a kilincs. Aztán jön majd a pöttyö ajtó, mert az se legyen unalmas fehér. A minőséget szerintem nem egy tapéta papírjának minősége dönti el, se nem a nyomdatechnika amivel kinyomják azt a tapétát. Felőlem lehet egy tapéta extra drága papíron ami hártya vékony drága nyomtatógépeken lehozva, ez csak a technika minőségét jelenti számomra és nem a lakás minőségét. Hazánkban sajnos elég nagy a stressz így pont az tenne jót az embereknek ha meghittebb, nyugodtabb és élhetőbb családias lakás-környezetbe mehetnének haza. Ahol nem az újabb extra inger inputot nyomják az agyba, hanem valóban kipihenhetik magukat és ellazulhatnak.
Na igen a kérdező tudom, hogy nem fehér falakra kérte a tanácsot, mutatott három tapétát, hogy melyiket válassza. Az én válaszom inkább az rá, hogy egyiket se! Ez a válaszom. Mert egyik sem teremt neki otthonos ellazulásra alkalmas szobát. Ilyen egyszerű. Ócsárlás? Ha egyszer ízléstelenné teszik a szobáját miért ne beszélhetnénk erről? Miért kellene bármit elfogadni csak mert a boltban kapható? Attól mert legyártanak valamit még nem lesz ízléses és a gyártás minőségét se cseréljük már össze az ízléses megjelenéssel.
A lakberendezős műsorok "meg is érik" a pénzüket. :) Láttam már én is azokból. Fekete-fehér harsányan kontrasztos lényegében csak feltűnő és szemet irritáló lakásokat. Olyanokat amikret meglát az ember és csak annyit mond rá "hm hát ötletes csak nekem ne kelljen ilyen helyre hazamennem". Amúgy amit a tv-ben leadnak az semmit se "igazol" ettől sem lesz ízléses egy lakás mert azt mutatták a tv-ben. Az igaz hogy költenek azokra a lakásokra, de csak ennyi, semmi más. Sokszor a kevesebb a több és ez itt is igaz. Lehet egy tapéta k*va drága csak ettől még nem lesz ízléses is. Láttam ilyen műsorokban olyan badarságot is, hogy "kell egy kontraszt fal" aminek teljesen kirívóan más a színe. "Jól hangzik" csak minek? Miért kéne kontraszt fal? Irritálni a szemet? Fölösleges. Akinek tetszik a lila szín az szerintem vegyen egy lila pólót magának, de ettől még nem kell az egész lakást lilára festeni. Aztán kitalálják hogy a tető cserép is legyen csíkos meg lila és rózsaszín, nehogy a fantázia csorbát szenvedjen. Meg lila kilincs és ajtó is kell nehogy unalmas fehér legyen. :)
Freskó tapéta? Szép név, "ügyesen" kitalálták, de csak azért hogy valami jó drága dolgot eladhassanak. :) Nem hinném, hogy bárki is komolyan gondolhatná, hogy a valódi freskóhoz lenne bármi köze, hiszen a freskó egy ténylegesen kézzel a falra festett műalkotás. Most majd nyomtatnak jó drágán "freskót" igaz? Aztán az majd "ugyanaz" lesz mint a neve szerint? :)
"Azért hagyd meg a mintás falakat szoknak, akik szeretik. És ha valaki barokk mintát szeretne, az kapjon olyant." Azért én talán nem cserélném össze a valóban barokk vagy reneszánsz művészeti minőségét, freskó tapétának nevezett, freskóhoz köze nincs harsány találmányokkal. Vannak nagyon drága házak, villák ahol barokkhoz hasonlóan mintásak a falak, csak ízlésesen finomabbak a kontrasztok, lágyak, beleolvadnak a környezetbe és nem kirívóan hívják magukra a figyelmet, nem egy rakás féle színből gyúrják össze csak hogy "ezt is lehet".
"Az meg hogy ajánlottam azt hogy lehetőség van akár a saját arcképedet feltenni, az azért van, hogy lásd mekkora lehetőség van ebben a tapétában. Nem azt a mintát kapod, amit az üzletek kínálnak, hanem azt amit te szeretnél."
Ezzel jól át van verve az egyszeri ember, hogy olyat csinálnak neki amit ő kitalál. Az átlag ember nem biztos, hogy rendelkezik éppen olyan művészeti képességekkel jelenleg, hogy amit ő kitalál mert felkínálták neki azzal jól is járna. Ez beetetés mint a gyerekeknek, hogy adunk egy zsírkréta készletet és majd te csinálod amilyenre szeretnéd. Az igazat megvallva az olyan lesz amilyen. Sajátnak saját, de ettől szép az nem lesz. Úgy se tud mindenki eget rengető műalkotásokat csinálni és ezzel semmi baj sincs! Inkább az a polgárpukkasztás ha ezt finoman lehetőségként rátukmálják, hogy "képes vagy te is" meg "jó lesz az mi majd kinyomtatjuk" meg ilyenek.
"Üzletek kínálnak" vs "amit te kitalálsz"? Az üzletek bármit eladnak csak vegyék! Az embernek meg nem hinném, hogy csiricsáré színömlesztés kéne a falra, hanem kellemesen élhető meghitt otthon, ami otthonos is. Az otthonossághoz nem kellenek NAGY ötletek! 'Amit te kitalálsz"? Ez egy kisgyereknél teljesen okés, de egy felnőttnek ez már jó esetben nem kell, nem érdekli, lakható otthonos otthont szeretne.
"Lehet neked a fehér a kedvenced, de hagyd meg a választást mindenkinek, a saját ízlése szerint. "
Elvettem én azt? Ember! Inkább hagyd meg te az élhetőbb meghittebb lakások lehetőségét, mert az fontosabb a gyerekes gőzmozdonyoknál a falon.
A fehér az baromi meghitt!!! :))) Az rideg!!
Senki nem harsány színekről beszél, nem lila falat ajánlottak. De be is fejezhetjük,mert a kedves válaszolónak csak a saját ízlése a szent! A tvben pedig gyönyörű, éppen hogy ízléses lakásokat mutatnak. Én szívesen beköltöznék.
Néhány fehér amik között nagyon sok különbség van.
Ultramodern minden fekete-fehér színtelenség, a sok fehérrel és színtelenséggel ez már rideg, de nagyon:
Ez meg szinte teljesen fehér, még a padló is, még sem rideg a puha fotelektől, hanem sivár.
Itt a bútorok és a fal fehér, de kiegyensúlyozza a többi, így kellemes napfényes hely:
Ez meg egyáltalán nem drága szoba, a fal fehér meg pár apróság, mégis nagyon otthonos kellemes szoba:
Van azért különbség abban ha csak a fal fehér, vagy minden más és a stílusa is beleszámít. Abban igazad van hogy a fehér lehet rideg is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!