Kazánt szeretnék de hova?
Figyelt kérdés
A házunkban elég bonyolult a fűtés.
2 kályha + 2 villanykályhát használunk. Szeretnénk átvaltani központi fűtésre de nincsen pincénk és csak 2 szobában van kemény.
Hova tudnánk tenni? Ha egy szobában van nem lesz ott túl meleg máshol meg kevésbé?
2013. jan. 13. 18:50
1/6 anonim válasza:
inkább a látvány miatt aggódnék, ha most épül ki a rendszer érdemesebb lenne vízteres kandallót építeni.
2/6 Zsolt75 válasza:
Nekem vízteres kandallóm van kedves előző. Szerencsére , hogy a "kazán" helyiség a fal túloldala, mert cső erdő megy ott :-) Az se egy "szép" látvány.
A kérdésre válaszolva: A kandallót lehetőleg a lakás központi részébe érdemes rakni. Ha kazán kell mindenképp akkor érdemes építeni egy kazánházat erre a célra egy lemezkéménnyel.
3/6 A kérdező kommentje:
Van a ház mögött egy szerszámos. Egy a fala a házzal. Kb 25m2. Lehetne úgy megoldani, hogy hátul van a kazán és akkor onnan Kiindulva mennének a csövek. Ez régen istálló volt. Milyen intezkedeseket kell tenni az esetleges tűz elkerülésére?
2013. jan. 13. 19:35
4/6 A kérdező kommentje:
Ezt arra értem hogy régi palatetős istálló de jó állapotú. Viszont a padlás régi deszka+széna. Én kozetgyapot szigetelésre + osb lapra gondoltam. Ezen át kimehetne a lemezkemeny
2013. jan. 13. 19:44
5/6 anonim válasza:
Ha van pénz rá, akkor jó megoldásnak tűnik. Esetleg le sem kell teljesen OSB-zni a padlásrészt, csak egy szervizutat csinálni (akár sima deszkából, dupla vagy tripla szélességben rakva), a többi területen meg elég csak simán alu hőtükörrel befedni a kőzetgyapotot. Sokkal költségkímélőbb megoldás, és legalább olyan hatékony, mintha telibe OSB-znéd az egész padlásteret.
6/6 A kérdező kommentje:
Rendben Köszönöm
2013. jan. 13. 21:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!