Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ha örökölnétek régimódi...

Ha örökölnétek régimódi Kolonál bútort, azt megtartanátok? Vagy vennétek?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok

[link]

2012. febr. 23. 14:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartanám meg és nem is vennék ilyet. Nekem ezek már akkor sem tetszettek, mikor fiatal voltam és még elterjedt volt.
2012. febr. 23. 14:30
 2/15 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy néz ki. Amit linkeltél azok között vannak a régifajta Zala Bútoros bútorok, amiktől rosszul vagyok, de vannak nagyon szépek is.
2012. febr. 23. 14:31
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennek a fele sem koloniál, csak utánzat. 1-2 db-hoz szerencsére azt is írták.

Amit örököltél, az meglehet, hogy valódi Koloniál, de inkább egy értékbecslőt (ne használt kereskedőt!!!) kérdezz meg, mert ha valódi, amit örököltél, akkor az egy vagyont ér.

Ha utánzat, jó ha filléreket kapsz érte!

2012. febr. 23. 14:40
 4/15 SzilKa ***** válasza:
Odaadnám Fateromnak, neki amúgy is koloniál bútorai vannak.
2012. febr. 23. 14:43
 5/15 A kérdező kommentje:

Az örökségünkben ilyesmik vannak:

[link]

[link]

Állítólag igaziak. Illetve annyi ttudok róla hogy a 70-es évek végén vették, rendelésre készítették nekik valahol Budapesten. Van rajta matrica is hátul. De azt hallom hogy nem sokat érnek, főleg most, mert nem divatosak + nagyon sok van belük és mindenki el akarja adni...

2012. febr. 23. 14:45
 6/15 anonim ***** válasza:
Ha praktikusan illeszthető a lakásomba a mostanit cserélném le rájuk...
2012. febr. 23. 14:49
 7/15 anonim ***** válasza:

[link]

Olvasd el ezt. Talán még amiket a 30-as, 40-es években gyártottak, lehet rájuk mondani, hogy eredeti Koloniál. De te is azt írod, hogy: ... a 70-es években rendelésre gyártották ... vagyis ez a link is (a második felében) azt írja, hogy csak a stílust próbálták meg visszahozni.

Persze attól még nagyon szép és mutatós bútorcsalád, és ha nem panelban laksz, hanem van annyi helyed, hogy legalább 1 szobát, amit ezzel a stílusú bútorral rendezel be, akkor még szép és használható, lakható lesz.

2012. febr. 23. 15:08
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Az igazi koloniál kb 60 évnél régebbi.

A forgácslapos bútorok nem számítanak régi bútoroknak sem értékeseknek. A tiétek a jobb minőségűnek néz ki mert furnér borítású.

2012. febr. 23. 15:10
 9/15 anonim ***** válasza:

Én nem vennék ilyet.

Csúnya, nagy böhöm bútorok, nem tetszik.

Ha örökölnék, akkor eladnám.

2012. febr. 23. 15:15
 10/15 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Zalai vagyok, felénk minden második embernek ilyen bútora volt a 80-as években, a csavart minta echte Zala Bútoros design. Nézesd meg szakemberrel, mert ha igazi koloniál, akkor tényleg sokat ér.
2012. febr. 23. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!