Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogyan tervezzem meg úgy a...

Hogyan tervezzem meg úgy a panel lakásomat, hogy az alattam lévő szomszéd, ne halljon semmit a tevékenységeimből?!

Figyelt kérdés
Most újítom a lakásom. 4 emeletes épület 4. emeletén. Szóval szeretném úgy kialakítani, hogy ne nagyon hallják az alattam levők, ha pl Tv-t nézek, vagy járkálok a lakásban, esetleg egy női cipó kopogását! Az egyik szobában szőnyeg, a nappaliban laminált padló, a konyha és folyosó részen járólap lesz. Milyen praktikák vannak? Hogyan alakítható ki a legnagyobb hangszigeteltség?? Esetleg a hangfalakat is speciálisan kell majd elhelyeznem?

2012. febr. 19. 11:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Kedves utolsó! Ne a szélsőségekböl indulj ki! Ennyi eröbel azt is irhatnánk, hogy minek költözök be, ha 5év mulva ugyis máshol akarok lakni?! Vagy minek eszek, hisz ugyis megéhezek?! Ne haragudj, de butságokat írtál. Meg mi az, hogy a szomszéddal szereltessek fel a mennyezetére hangszigetelést?? :D ezt ugye csak viccnek szántad! Remélem! :D

Szóval gyengébbek kedvéért! Most újítom fel. Szeretném ugy megcsinálni már az elején, hogy a késöbbiekben ne legyen probléma semmivel. Ezért akarom megoldani a hangszigetelést is a padló rögtön már az elején. Ugyanis lesz még olyan, amikor nem lesz nyitva az ablak. Legalább is szerintem lesz még tél, vagy esős idö. (Bár ha hinnék a Majáknak, akkor nem aggódnék már ezeken a dolgokon:) )

2012. febr. 19. 19:49
 12/16 anonim ***** válasza:

A padló és a járólap alá mindenképp valami hangszigetelő anyag kéne, sajnos nem értek hozzá hogy milyen.

Egyébként a panelokban nem az igénytelenség miatt volt eredetileg szőnyegpadló meg pvc, hanem épp a hangszigetelő tulajdonsága miatt. A mai igények persze más mások, ezért kell valami kiegészítő szigetelés a burkolatok alá.

2012. febr. 19. 19:57
 13/16 anonim ***** válasza:

A kedves utolsó vagyok.

Azt írtam, "Szép az igyekezeted!"

Vagyis dicsérendő szerintem, hogy igyekszel mindent megtenni azért, hogy a szomszédaid minél kevesebbet érzékeljenek a mozgásaitokból, sajnos ezek a panelok nem úgy vannak megtervezve és megépítve, hogy ezeket teljes mértékben ki tudjuk küszöbölni.

A példát pedig azért írtam, mert a mi házunkban azok csináltatják meg a saját lakásuk menyezetének szigetelését, akik nem tudják elviselni a szomszédok zaját.

Ettől eltekintve mindennel egyetértek!

2012. febr. 19. 19:57
 14/16 anonim ***** válasza:
44%
Igen, vannak hangszigetelő valamik, amiket be lehet rakni laminált padló vagy járólap alá. Nem mindegyik ér valamit, úgyhogy nagyon utána kell járni. Nem tudom megmondani, melyiket vedd, csak azt, hogy volt már a kezemben ilyen. Olyan szivacsos cucc...
2012. febr. 20. 03:13
 15/16 anonim ***** válasza:
70%
Nekem eredetileg pvc volt az egyik helyiségben. Arra került szőnyegpadló, ami már meg is oldotta nagyrészt ezt a szigetelést. Változtak az igényeim, vettünk laminált padlót, de én úgy voltam vele nem veszek alá azt amit ajánlanak, úgy ahogy van rárakom a szőnyegre. Tökéletesen működik:D és annyira nem is hideg mint a másik helyiségben, ahol úgy van lerakva ahogy kell.
2012. febr. 21. 18:33
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. febr. 22. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!