Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogyan tervezzem meg úgy a...

Hogyan tervezzem meg úgy a panel lakásomat, hogy az alattam lévő szomszéd, ne halljon semmit a tevékenységeimből?!

Figyelt kérdés
Most újítom a lakásom. 4 emeletes épület 4. emeletén. Szóval szeretném úgy kialakítani, hogy ne nagyon hallják az alattam levők, ha pl Tv-t nézek, vagy járkálok a lakásban, esetleg egy női cipó kopogását! Az egyik szobában szőnyeg, a nappaliban laminált padló, a konyha és folyosó részen járólap lesz. Milyen praktikák vannak? Hogyan alakítható ki a legnagyobb hangszigeteltség?? Esetleg a hangfalakat is speciálisan kell majd elhelyeznem?

2012. febr. 19. 11:26
1 2
 1/16 anonim válasza:
3%
Felújítást munkaidőben kell csináltatni.Ki kell írni az üzenő falra a kezdés és végzés időpontját,esetleg tájékoztatni a közös képviselőt.
2012. febr. 19. 11:29
 2/16 anonim ***** válasza:
ha normalis keretek kozott elsz nincs szukseg semmi zajszigetelesre. gondolom nem tusarkuban jarkalsz egesz nap, gondolom nem bombolteted a tv-t..de ezt egy szakemberrel kell megbeszelned, mondjuk akivel csinaltatod a padlot.
2012. febr. 19. 11:39
 3/16 anonim ***** válasza:
74%
Marika, ennek semmi köze a kérdéshez.
2012. febr. 19. 12:15
 4/16 A kérdező kommentje:

Nah, akkor tisztázzuk! Marika: Kicsit túlvezérelt vagy! Nyugi! Nem most akarok hozzáfogni, csupán a kérdést tettem fel Vasárnap délután! Remélem ez még nem zavarja a lakóközösséget! :)

Másik válaszoló: Ha laktál már Panelben, akkor tudhatod, hogy sokszor lehallatszik a TV zaja, még ha normális körülmények között hallgatod is azt, valamint ez a helyzet a porszívóval is, sőt, ha kisgyerek ugrál, vagy éppen anyuka készülödik valahová és felveszi a magassarkúját, azt is lehallani. Ezek tények, és nem kell semmi rossza gondolni, az átlagos zajokat szeretném csak a minimálisra csökkenteni!

Természetesen szakembert is megkérdezek, de mint tudjuk, mindenki, így ök is a saját malmukra hajtják a vizet, és az általuk kínált lehetöséget fogják a legjobbnak mondani!

Én inkább olyan emberektöl várok tapasztalatokat, akik hasonló dolgot csináltak vagy csináltattak, és van róla pozitív vagy éppen negatív véleményük, és tudnak hasznos infókkal szolgálni.

Az elsö 3 válaszoló legyen szíves kímélni, mert bár mindenképpen figyelmeztető jellegű a hozzászólásuk, de hasznuk egyenlö a 0-val.

2012. febr. 19. 13:26
 5/16 anonim ***** válasza:

Nagyon sehogy. A vastag szőnyegpadló eléggé tompítja a zajokat, a laminált padlón viszont minden lehallatszik.

A TV zaját legfeljebb akkor tudod tompítani,ha a falakat körbe szigeteled pl.hungarocellel.

Tapasztalatból írom.

2012. febr. 19. 16:28
 6/16 anonim ***** válasza:
ohh bocsanat hogy kozbeszoltam tobbet nem fordul elo az biztos...
2012. febr. 19. 16:43
 7/16 anonim ***** válasza:

Oh ha nekem olyan szomszédom lett volna a panelban,mint te hálát adtam volna az égnek.

Minden este seprűnyéllel kopogtam felfele,minden héten megpróbáltam vele beszélni semmi.

Egész nap üvöltött a gyerekkel,magassarkúban szaladgált föl-alá,bömböltette a tv-t, jöttek a barátnői és vihogtak minden nap stb.. nem azt kértem,hogy meg se zörrenjenek,de ne ordíbáljanak már egész nap.

Szóval szerintem így az alap dolgokra odafigyelsz nem lesz gond (pl nem rohangálsz tűsarkúban) :D

Ha bulit rendezel pedig szólsz a lakóknak. Én így praktikákat nem tudok:)

2012. febr. 19. 18:24
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekem csak annyi tapasztalatom van, hogy az előző lakásomban szőnyegpadló volt (két réteg), pcv padló és tapéta a falakon (helyenként az is több réteg). Azt sem vettem észre hogy szomszédaim vannak. Ugyanebben a házban költöztem át egy már fejújított lakásba, ahol laminált padló van, járólap és a fakon csak festék. Itt még azt is hallom, ha az alattam lakó néni telefonál és hogy melyik tv-csatornát nézi.
2012. febr. 19. 19:26
 9/16 anonim ***** válasza:
"falakon"
2012. febr. 19. 19:27
 10/16 anonim ***** válasza:
Szép az igyekezeted, csakhát az a helyzet, hogy nyáron nem biztos, hogy ki lehet bírni csukott ablak mellett a panelban. Akkor viszont a Tv, porszívó és hasonlók hangja ugyanúgy hallatszik, mintha semmit sem csináltál volna. Ha az, aki alattad lakik, a saját menyezetére felrakat valami hang- és hőszigetelő anyagot, akkor nem fogja hallani, ami fentről, ez esetben tőletek indul hang.
2012. febr. 19. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!