Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » A kulcsnak használat után a...

A kulcsnak használat után a zárban, vagy a fali kulcstartón van a helye?

Figyelt kérdés
2012. febr. 7. 21:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
hát ahogy neked jólesik...amúgy meg, én a zárban tartom, de mikor többen laktunk, nyilván nem lehetett.
2012. febr. 7. 21:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt kifejthetnéd bővebben.

Ha kapukulcs, akkor az utolsó ember hazaérkezése után bezár, levesz, felakaszt.

Ha bejárati ajtóról, akkor ha már mindenki itthon van, akkor bezár, ajtón marad, ha még hiányzik valaki és mondjuk senki nincs ajtóközelben, hogy beengedhesse, akkor bezár, levesz, felakaszt.

Ha baromfiól ajtóról beszélünk, akkor az egész nap rajta marad, csak az esti bezárás után vesszük le s akasztjuk fel.

Nálatok ezen tört ki a vihar?

2012. febr. 7. 21:25
 3/11 anonim válasza:

Nálunk:

A személyes kulcsomók a tartón

1 kulcs az ajtóban, félig kihúzva(külön kulcs, nem csomóban)

2012. febr. 7. 21:39
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem tökmindegy, ez csak szokás kérdése. Mikor panelban laktunk, (és ugye csak akkor nyitottuk- zártuk az ajtót, mikor elmentünk, vagy hazaérkeztünk) akkor sosem hagytuk a zárban, csak felakasztottuk, vagy ledobtuk az előszoba polcra.

Most kertes házban lakunk, és egy kulcs mindig van az ajtóban. Itt -főként tavasszal, nyáron- gyakran előfordul, hogy csak kiszalad vmiért az ember pl. teregetni, vagy pár szem zöldségért, gyümölcsért, stb. És akkor nem kell előszedni a kulcsot, hanem egyből ott van a zárban.

De természetesen ez megszokás kérdése is, nincs megszabva, hogy csak itt, vagy csak ott a jó.

2012. febr. 7. 21:51
 5/11 anonim válasza:
Nem is gondolnád, de van még másféle megközelítése a problémának! Ha un. biztonsági ajtód van és olyan kulcs van hozzá, ami olyan mint egy lepke, akkor azt célszerű kivenni éjszakára, mert egy hozzáértő egy speckó fogóval kívülről úgy tudja kinyitni, mint ha csak a saját kulcsával tenné! Igen ám, de mi van, ha nem ártó szándékkal akar valaki bemenni, hanem mert pl. a bent lévők bajban vannak és segíteni kell bejutni? Én rendvédelmis vagyok és találkoztam már mindkét helyzettel... Na ez a dilemma. amúgy én kiveszem ezért éjszakára a zárból, viszont csak magas földszinten lakom. egy panelban érdekesebb a helyzet pl. a 10. emeleten!
2012. febr. 7. 22:00
 6/11 anonim ***** válasza:
ha itthon vagyunk, akkor a zárban. ha nem, akkor a kilincsre akasztva.
2012. febr. 7. 22:48
 7/11 anonim ***** válasza:
72%

"Igen ám, de mi van, ha nem ártó szándékkal akar valaki bemenni, hanem mert pl. a bent lévők bajban vannak és segíteni kell bejutni?"

Nehogy azt akard beadni, hogy a tűzoltó nekiáll a zárfésűvel kinyitni a zárat!

2012. febr. 7. 23:18
 8/11 anonim ***** válasza:
57%

Egyértelmű, hogy a kulcstartón.

Beteg gondolat a zárban tartani. Régebben, mikor albiban laktam, a bolond nyanya, ő volt a tulaj volt, hogy megfeledkezett róla, hogy még nem vagyok otthon, mert volt, hogy csak este értem haza, ő meg lazán benne hagyta a zárban a kulcsot, éjszakára mindig ezt csinálta. Én meg örülhettem, miután meghallotta a kopogásom.

De olyan bolond volt, hiába magyaráztam neki, hogy ez rá nézve is veszélyes, nem értette meg. Mondtam neki, hogy ha rosszul lenne, elájulna, akkor még csak be sem tudnék menni segíteni neki, meg senki más sem. Max. ha feltörnék az ajtót.

2012. febr. 8. 03:13
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. febr. 8. 08:21
 10/11 anonim válasza:
100%
amióta x-edszer kinn ragadtam, mert a párom a zárban hagyta a kulcsot, ő meg elaludt a szoptatós gyerkőc mellett (akik miatt az ember ugye nem áll neki dörömbölni), lecseréltem kuplungosra a zárat = mindegy, benn van-e a kulcs belül, kívülről egy másikkal akkor is nyitható.
2012. febr. 12. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!