Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Parketta rekonstrukció módok?

Parketta rekonstrukció módok?

Figyelt kérdés

Na a helyzet a követező: adott egy parkettás helység (17.2 m2) amely eleve carul volt lerakva anno, és egy halom rés van benne néhány helyen 5mm is előfordul...

Felújítás következik, úgy volt hogy laminált megy rá de valamiért nem jön be nekem az és maradnék a parkettánál.

Valaki szaki segíthetne hogy lehet e ezt megoldani?

Gondolom előbb be kell tömni a réseket valamilyen fa anyaggal, aztán felcsiszolni az egészet, majd lakkozni.

Ez elég macerás, és nem tudom hosszútávon mennyire tartós.

Esetleg olyan módszer nemlétezik hogy megmarják a tetejét, hogy érdes legyen és arra felhúznak egy új parkettaréteget?

előköszi! :)

2011. dec. 31. 18:04
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
Az első, amit egy mester ilyenkor megnézne, hogy az ajtód a plusz sor parketta magasságától még csukódna-e. Van-e akkora hely, hogy a megemelkedett járószint mellett is megfelelően nyitható-csukható. (Egy parkattás tesója)
2011. dec. 31. 19:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Kihagytam de ajtócsere is lesz, nem számít a padló emelkedése
2011. dec. 31. 20:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Előző (hozzá nem értő) válaszoló vagyok:

Szerintem itt ma már nem fogsz választ kapni kérdésedre, inkább majd jövőre keress egy mestert, aki megnézi, mit lehet neki csinálni és ad egy árajánlatot is. Látatlanban nemigen szeretnek mondani konkrét válaszokat.

:D

Inkább te is csapj be egy pohár pezsgőt és BUÉK!

2011. dec. 31. 20:16
 4/7 A kérdező kommentje:

Éppen zajlik :D

Neked is BÚÉK^^ Đ

2011. dec. 31. 22:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs fellazulva a ragasztás, akkor fel szokták csiszolni. A réseket az egyik parkettás barátom a lecsiszolt fa porának és a ragasztó keverékével szokta kitölteni. Glettvasssal behúzza a réseket, majd javítja a csiszolást, és lakkozás után olyan, mint az új!
2012. jan. 1. 00:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó állapotú a parketta (nem szuvas, nem rohad, nem mozog), akkor érdemes felújítani. Első lépésként fel kell csiszolni, utána a hézagokat kiglettelni (ezt általában a felcsiszolt parketta porából és lakkból kevert glettanyaggal szokták, de lehet kapni kész tömítést is). Ha megszáradt újracsiszolás, ezután még egyszer ellenőrizni kell a tömítést, ha valahonnan kijött, újrakenni és csiszolni. Ezután egy réteg lakk, aztán csiszolás és még egy réteg lakk. Ha profin akarjuk csinálni, még egy réteg lakk. Fontos, hogy amíg nem szárad meg egy réteg, addig ne menünk rá, az a legjobb, ha lakktól függően 1-2 napot várunk, de ha nem fűtött a helység, kell több idő is.

Remélem segítettem, ha kell tudok ajánlani szakembert!

2012. jan. 5. 17:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszke az infókat, a cseppet kaotikus helyzetben el is felejtettem megköszönni.

Végül "szalagparketta" került rárakásra.

2012. ápr. 10. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!