Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Melyik az olcsóbb? Parketta...

Melyik az olcsóbb? Parketta vagy padlószőnyeg?

Figyelt kérdés
Beleértve a kellékelet is(alátét, ragasztó, stbstb)
2011. dec. 7. 12:23
 1/2 gomzoli ***** válasza:
A parketta mindenképpen drágább, ugyanis igazi fából készül. Szerintem egyébként a laminált padlót akartad kérdezni a parketta helyett. Egy szép és minőségi szőnyegpadló picit drágább, mint a legolcsóbb, ócska laminált, de egy minőségi, szép laminált drágábbra jön ki. Elsősorban a tartozékok miatt. De előnye is több van. Időtállóbb, strapabíróbb, kevésbé érzékeny (kifolyt ital, elejtett cigi, stb.), egyszerűbb tisztítás. Ha laminált, akkor legalább közepes árkategóriájút. Kb. 2000/m2 + alátét, szegélyek. Normális minőségű szőnyegpadló is belekerül ennyibe.
2011. dec. 7. 17:17
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem ne csak az ár alapján dönts. Ugyanis lehet, hogy egy laminált padló (ha tényleg nem parketta akart lenni) drágábbra jön ki, de szerintem sokkal kezelhetőbb hosszú távon. Nálam volt padlószőnyeg régen, akkor azt hittem szerettem. Aztán gondoltam egyet, és laminált padló lett helyette, és bánom, hogy nem előbb cseréltem le. Ahogy az első is írta, sokkal könnyebb tisztán tartani. Másrészről a poratkák úgy tudom sokkal jobban "szeretik" a szőnyeget, ha allergiára hajlamosak vagytok ezt is érdemes figyelembe venni.
2011. dec. 8. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!