Milyen trükkökkel lehet világosabbá tenni egy helyiséget?
A falakat mindenképpen fessétek fehérre. Rengeteget számít. Nekünk olyan az előszobánk, hogy nincs ablaka, hanem a nappali üvegajtaján keresztül szűrődik be némi fény. Eredetileg citromsárga volt, az előző tulaj szerint azért, mert az a természetes fény hatását kelti. Hát nem keltette, sötét volt és mindig villanyt kellett kapcsolni. Meguntam, kifestettem fehérre, most már napközban egyáltalán nem kell villany! Holott ugye nincs ablaka. Szóval ezt mindenképp ajánlom, ha most más színű lenne, a leghalványabb pasztellszínnél is jobb.
A másik nagy felület, a padló is legyen világos. Nem mondom, hogy legyen az is fehér (bár ideális lenne, hiszen a legtöbb napfény ugye onnan verődik vissza), de valami juhar vagy hasonló árnyalatot válassz, és rendszeresen fényezd fel! Így ahogy besüt a nap a padlóra, az a nagy részét visszaveri, amik a falakra fognak esni és ha azok fehérek, akkor azok is a sugarak nagy részét visszaverik, így megtöbbszörözheted a beeső fényt. Na jó, fizikailag talán nem teljesen korrekt az állításom, de érzetre mindenképp.
A nagy tükör is jó ötlet, bár elég drága, de tényleg jó, főleg ha olyan helyen van, ahol rá tud sütni a nap.
Az ablakról a szúnyoghálót szedd le. Jön a tél, nincsenek szúnyogok. Majd nyáron vegyetek rá tépőzáras szúnyoghálót, amit télre le lehet szedni és tavasszal visszarakni.
Ha a falak és a padló világos, akkor a bútorok már majdnem mindegy, milyenek, de azért a nagyobb bútorok nem árt, ha szintén világosak.
Persze nem kell kórházi szobát csinálnod a szobádból, ezt legjobban úgy tudod megelőzni, ha vidám, színes kiegészítőket, szőnyeget, ágytakarót, stb. raksz be. A legjobb a sárga, narancssárga árnyalatú.
Nálunk is hasonló a helyzet, sokat számít az is, milyen függönyt veszel! Nekünk mindig színes volt, de aztán előkerültek a fehérek. Viszont azt is észrevettem, hogy jobb az a régi típusú vagy nem tudom, hogy mondjam... tehát nem ezek a mai függönyök, ami csupa anyag, hanem amiben vannak kis üres részek. Én is aggódtam, hogy belátnak rajta, de amúgy nem és szuper! Nekem a karácsonyim ilyen, hópehely mintás, tiszta fehér, sok lyukacskával. Olyan világosság van a szobában télen is, hogy elképesztő.
A tükör valóban jó ötlet, a többit már lényegében leírták. Mást nem nagyon lehet csinálni.
Elvileg lehet kapni ilyen felragasztható dolgot is, valami tükörfólia szerűt, de nem tudom mennyire lehet vele szépen dolgozni, ízlésesen mutatna-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!