Tapétára ráfesteni hülyeség? Ha leszedem, lehet, hogy szétpereg a fal/plafon.
Persze, próbáld ki, hogy fedi. Glettet én az obiban vettem, tükörglett nevűt. Egy 20 vagy 25 kilós zsák került ennyibe.
Felvinni nem egy vaszisztdasz, bekevered a zsákon lévő arány szerint, és glettvassal alulról fölfelé felviszed a falra. Figyelsz, hogy egyenletes legyen, de valószínű kelleni fog két réteg. Persze ehhez kell még szerezni spaknit és glettvasat, meg kell egy vödör, amiben összekevered. Illetve én vettem egy keverőszárat is, mert kézzel csomómentesre keverni igen sokáig tart.
A plafont nem tudom, azt nem csináltam, de gondolom ugyanaz a metódus, csak a fejed fölött kell dolgozni, szóval ajánlott hozzá még egy létra, sapka meg szemüveg, nehogy a szemedbe essen. Az éleket meg úgy érdemes csinálni, hogy bőven teszel oda glettet, aztán a kisujjaddal lehúzod szép egyenesre.
Én két szobát csináltam, olyan 100 m2 felületet. Azért tartott két napig a glettelés, mert mire egyszer körbeértem, túl fáradt voltam ahhoz, hogy még egyszer nekiálljak, ülőmunkát végzek, amúgy sem vagyok egy izompacsirta, ráadásul lány vagyok :D
Így volt a két szoba 3.5 nap, első nap este leszedtük a tapétát, 2-3. nap gletteltünk, 4. nap kifestettünk két soron. Estére nagyjából be is tudtunk pakolni.
A szekrényt mi úgy oldottuk meg, hogy amennyire lehet, szétszedtük, pl. ajtókat mindenképp érdemes, mert a teljes súlyának kb. az egyharmadát azok teszik ki, aztán áthívtunk két srácot, akik nagy nyögések közepette áttolták az új helyére. Ezután elővarázsoltunk nekik két hideg sört :D (második tolás nem volt, mivel úgyis a plafonig ér a szekrény, a munka megkezdése előtt áttoltuk az új helyére, aztán körbefestettük: magunkat ismerve max. két év múlva úgyis megint festeni kell, szóval ha netán át akarnánk rakni a szekrényt vagy kicserélni, azzal megvárjuk a következő festést).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!